[Homework] Java Basics - Introduction to Java - May 2014
Домашното вече е качено в системата - цък, или си го свалете оттук
Доста търсене в нета ми се наложи, предвид, че няма лекция още (освен презентацията).
7.Console-Based-Compilation (Под windows среда):
1. cd до директорията или през file explorer, shift + десен бутон + open new command prompt window here
2. set path=%path%;C:Program Files\Java\jdk1.8.0_05\bin
3. javac SumTwoNumbers.java
4. java SumTwoNumbers
10. Доколкото разбирам се прави jar с jar -cf име файлове и след това се отваря с java -jar файл, но не съм много сигурен, нека някой да даде по-точно обяснение.
Това е много добър въпрос. И аз мислих върху него и в крайна сметка се спрях на следния вариант.
Когато задачите са малки и се събират в един клас всички ги правя в отделни класове в един и същи проект и в един и същи Source Package. Всеки клас си има собствен main(String[]) метод. В Java това се оказа възможно :);
Ако задачата е по-голяма (напр 9та задача от първото домашно) правя отделен Source package в рамките на същия проект.
ПС: Ползвам NetBeans, но предполагам в еклипс също може да се реализира по такъв начин.
export-нах си класовете с решените задачи, автоматично направи zip фаил и купона е че не мога да си го импортна обратно ида си редактирам нещата та сега си пиша цялото домашно на ново
: )) просто защото ми е малко объркано.
В началото като се опитах да дебъгвам както във VS ме разходи из вички класове знайни и незнайни функции на System.out.println и на Scaner гооолям купон сега разбирам какво представлявa отворения код ако разбираш можеш да си направиш IDE-то да прави всякакви магии flipnedo