Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият.
Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание.
Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Методът ти isPalindrome() не работи коректно. Използваш тип int, който е с обхват [–2,147,483,648 до 2,147,483,647]. Твоят метод връща false за всяко число с 8 или повече цифри, а в обхвата на int има доста такива, които са palindromes. Ако в Judge имаше тест с число от типа на 12344321 или 100010001, твоят метод дава false, а трябва да бъде true. По-добър вариант ще е да обходиш стринга с цикъл. Така каквато и дължина да има, винаги ще се проверят всички цифри.
PS: Казвам ти това с идеята, че съм полезен в някаква степен - не ми е целта да се заяждам с чужди решения :)
Съгласен съм, но съм ползвал int само и единствено, понеже такива са ограниченията.
1. Относно: If проверките на броя на цифрите при метода за откриване на палиндром.
Може да отпаднат if проверките за дължината на числата ако с метод от вида:
static bool isPalindrome(int number)
{
bool isPalindrome = false;
string strNumber = number.ToString();
int cntEqualPairs = 0;
for (int iPal = 0; iPal < strNumber.Length / 2; iPal++)
{
if (strNumber[iPal] == strNumber[strNumber.Length - 1 - iPal])
{
cntEqualPairs += 1;
}
}
if (cntEqualPairs == strNumber.Length / 2)
{
isPalindrome = true;
}
else if (cntEqualPairs != strNumber.Length / 2)
{
isPalindrome = false;
}
return isPalindrome;
}
Така цифрите на числото в обхвата на int множеството ще бъдат обходени без значение колко точно са на брой.
2. Итераторът 'i' в Main метода може да стартира от числото 7 и да има вида - for (int i = 7; i < n; i++)
Причина: Второто подусловие на задачата е сумата от цифрите на числото да е == 7;
Числата под 7 (напр. числото 6) не се делят на 7 без остатък => итераторът i може да стартира направо от 7;
Инак ми хареса по лекия код на колегата Iskren Penev.
:)