Професионална програма
Loading...
Curious avatar Curious 33 Точки

[Homework] Programming Fundamentals - Objects and classes - Exercise 04 - Average Grades

Здравейте, имам проблем със сортирането на данните при изхода.

https://softuni.bg/downloads/svn/soft-tech/May-2016/Programming-Fundamentals-May-2016/06.%20Programming-Fundamentals-Objects-and-Classes/06.%20Programming-Fundamentals-Objects-and-Classes-Exercises.docx - Линк към документа на заданието

 

http://pastebin.com/F2fK4LM0 - Линк към кода ми.

 

Проблемът е, че когато входът съдържа повтарящи се ключове (Имена на студенти в случая) хвърля exception. Очевидно OrderedList не е най-подходящата структура от данни за случая. Основният ми въпрос е: Коя структура от данни би ми позволила да държа данни в подреден ред със дубликати на ключовете по възможно най-мързеливият начин?

Допълнителни въпроси:

  • Щом листът не допуска повтарящи се ключове, каква е разликата между Ordered List и Ordered Dictionary, освен performance, memory usage etc. ?
  • Как бих могъл да сортирам по два начина едновременно структурата (Веднъж по име [с висок приоритет] и втори път по средноаритметичната оценка [ с нисък приоритет] )

Наясно съм, че може да се направи с повече код задачата, но ми се ще да не променям много много структурата на програмата, понеже до тук ми се струва сравнително елегантно решението, може представата за елегантност да ми е погрешна разбира се (не съм минал КПК (: ). Благодаря предварително (:

0
Fundamentals Module
YavorSpassov+deleted! avatar YavorSpassov+deleted! 133 Точки

Подреждането беше голямо главоблъскане. Трябваше да открия, че имало и такова чудо, като ThenByDescending, за да докарам задачата до 100%: http://pastebin.com/tPktJY1v

0