Статистики за успеха и завършилите в SoftUni
Здравейте и за много години!
Прочетох статията "Какво ни помогнахте да постигнем през 2016?" и ме учуди, че дипломи са раздадени само на 140 човека, предвид големия прием. Любопитен съм да разбера реално колко голямо е ситото в академията и какъв е процентът отказали се / преминали всички курсове (с оценка под 5) / успешно дипломирали се студенти (с оценки над 5) спрямо началния прием. В крайна сметка ние като студенти трябва да знаем до колко е конкурентна средата и да изпозлваме това като аргумент при кандидатстване за работа/стаж и т.н.
Би било добра идея да има и секция за SoftUni Alumni, които да споделят детайли за "живота след СофтУни"
Поздрави
Тихомир
140 от 600 не са 5% а малко повече от 20.
В държавен университет моят курс започна с 60 човека и завършихме 10.
Сам си прави сметката какъв е процентът на хората, коИто...
Ами явно ти разполагаш с вътрешна информация и знаеш че бройка на кандидатите е била точно 600. Не мисля че за която и да е календарна година в СофтУни са кандидатствали средно по 50 човека на месец. Аз моята сметката съм си я направил и затова уча в СофтУни. Поста ти по никакъв начин не промени мнението ми, но ако имаш наистина обосновани точни данни ще се радвам да ги чуя.
Поздрави!
Не е трудно да ги сметнеш горе долу. Нямам никакви вътрешни данни.
програминг бейсикс на 17 юли са го взели 264 човека
програминг бейсикс на 28 август са го взели 542 човека
Тези общо са потока, който започна септември месец, Като се има предвид как можеше да се преписва тогава на тези изпити, смятай как много хора са го взели. От общото 806 човека приети, да речем :700 са започнали в Програминг фундаменталс (не знам къде бях чула, че са 600), а на изпита са се явили 506 човека, което означава, че 100 са се отказали още в самото начало.
От тези 506 човека, изпита са го взели максимум 150 човека. Толкова могат да продължат горе долу нататък, но продължават много повече.... да речем около 400, защото повечето са взели софтуер техноложис на гърба на другите. Според теб, колко от тези 400 човека, биха могли да продължат без основните знания от програминг фундаменталс нататък?
ZornitsaSerbezova , бъркаш. Дипломи не се раздават при завършване на "потока" а като се съберат някакъв брой дипломирани. Ако не бъркам ментора ми от бейсик курса (2015 година) е един от тези 140 получили диплома тази година. Така че говорим за едно акомулиране на дипломанти от доста различни випуски и години. Дипломи за СофтУни 3.0 до колкото знам не са раздавани още - всички тези 140 са от СофтУни 2.0 и за тях просто няма начин да прецениш колко са влезли и колко са завършили.
На някой ако толкова му се занимава може да обходи джъджа и да си направи статистика от колко участници на входа (успешен изпит бейсик) колко изкарват успешно всеки следващ модул... но не виждам смисъла просто.
За мен статистиката е ясна. Всеки месец има изпит за вход - явяват се по 500 човека средно, а в края на годината декларираме 140 дипломи. Вече защо толкова малка част от кандидатите завършват е сложно за обяснение, и не е само заради трудността на изпитите. Един от тийм лидерите в моята фирма е започнал, но не е завършил СофтУни. Едва ли не е завършил защото му е било трудно. Така че статистиката си е статистика, но тълкуването и не е толкова лесно.
Како се опитах да обясня, за мен си е съврем логично. При положение, че от 60 човека, ние завършихме 10 в университета, където се иска минимум 3, за да завършиш, съвсем нормално е да има само 140 човека с минимум 5 в СофтУни.
Аз не виждам някой да казва, че не е нормално само 140 да са получили диплома през 2016. Дори мисля че цифрата е изкуствено завишена заради прекратяването на софтуни2.0 и преизчислението на кредитите.
А сравнение с университета, където ти си учила е некоректно. С малко ирония ще добавя, че успеваемостта в специалност "Икономика на селското стопанство", когато аз бях студент, беше още по-малка - близо 99% или прекъсваха или се прехвърляха. Но това съвсем не беше заради трудността на изпитите :)
Добре, не го намирам за учудващо, тогава, Не е казал, че не е нормално, а че е учудващо.
Да, и ти реши да прекратиш чуденията на автора на темата, като обяви, че според твоите сметки повече от 20% завършват :)
Радвам се, че след няколко поста достигаме до извода, че доста по-малко хора завършват. А дали това е учудващо или нормално - всеки да си преценя сам.
Просто наистина си мислех, че раздават дипломи на поток. Даже ми се видяха много дипломираните, виждайки резултатите от изпитите сега :D