Loading...
radoslavgeorgiev93 avatar radoslavgeorgiev93 0 Точки

Има ли нужда от Висше образование или ?

Здравейте,

исках да задам въпрос към по голямата аудиториа на хората в СофтУни. Тъй като нямам висше и в момента се обучавам в университета с основи на програмитането и всичко е страхотно. Исках да попитам: има лу нужда да притежаваме висше образование или СофтУни ще ни донесе достатъчно опит и знания за да започнем работа като програмисти/разработчици, защото във висички обяви чета че всички искат да имат висше образование. Не казвам че да имаш висше отбразование е лошо, но има разлика между човек който едвам е избутал висшето и човек който го няма, но има повече "мозък" в главата си и може да се справя по добре от този със висшето.

Та: интересува ме какво вие мислите и дали да се стряскам за това че нямам висше а се развивам ?

Благодаря!

3
Работа
v.angelov avatar v.angelov 12 Точки

Ще ти разкажа моята история накратко и ще си прецениш дали ти е нужно. Уча в държавен университет, няма да му кажа името, но ще кажа, че разликата с уж "водещи" университети в областта не е голяма. В Софтуни учих точно 1 година, като даже последния курс не успях да го завърша, защото си намерих работа във фирма (стажант, но в последствие останах) и не успях да се явя на изпитите. И така учех на две места едновремено (и работех в друга сфера), като всичките си начални знания придобих главно от Софтуни и яко ръчкане в гугъл.... Държания университет ме научи единствено  на това как да решавам интеграли, нищо повече за момента. Като понапреднах почнах да си търся и стаж и в последствие си намерих. Ключовото в историята е, че като казвах на интервютата, на които бях, че уча в университет, те букавлно ми изплюваха в лицето, че това не ги интересува. Хората по фирмите искат да прилагаш знания, не да си вееш дипломата. Реално може да има фирми, които биха ти вдигнали заплата с някъв процент, но не знам дали си заслужава да караш 4 години, вместо да си намериш фирма, в която ще оценят знанията ти вместо това, че имаш просто изкарана диплома. Аз в момента минавам в 3ти курс и вече е късно за мен да прекъсвам, няма смисъл, но, ако в момента трябваше да записвам тепърва висше и имах сегашните знания, просто нямаше да се занимавам. Повече от половината ми колеги нямат такова образование и са самоуки. Или имат, но е в друга сфера. Съвета ми е да наблягаш много здраво над кода, гугъл и лекциите от Софта и други всевъзможни курсове, лекции, семинари и каквото се сетиш. Пожелавам ти успех !

5
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.