Програмиране на 2 в 1 таблет/лаптоп ?
Здравейте! От скоро започнах курса Programming Basics и имам интерес да се занимавам с програмиране. Имам добър декстоп PC, но искам да цъкам на нещо по-мобилно и след като стария ми лаптоп е вече доста стар (на 6 години и трябва да му се сменя клавиатура, батерия и т.н.) реших да се огледам за нещо ново. Привлякоха ми вниманието тези 2 в 1 таблет-лаптоп устройства. Като искаш да си гледаш YouTube - таблет, като искаш да пишеш имейли, документи и т.н. - док клавиатура и вече имаш лаптоп с тъчскрийн. Стори ми се доста удобно тъй като и моят лаптоп е 15,6 инча и ако реша да го понося малко по-дълго време на в чантата определено се усеща, а тези 2 в 1 таблети са по 10-11 инча и тежът по няма и килограм с клавиатурата. Поддържат си full Windows 8.1/10 както и имат доста портове. Проблема идва само от там дали ще стават за програмиране. В момента се занимавам с техническо чертане и мога да кажа почти на 100%, че с продуктите на Autodesk най-вероятно ако изобщо тръгнат ще е голяма мъка работата, но с IDE за програмиране нямам наблюдения. Visual Studio върви перфектно на десктопа и лаптопа, но това не ме учудва. Таблетите са масово с Intel Atom (Z8350/Z8300 по-старите и с Z3735F) 1/2 ГБ рам, а графичния ускорител с повечето беше Intel HD graphics. Та въпроса ми е някой пробвал ли е Visual Studio на подобна машинка или виждал ли е как работи ? Някъде из нета бях чел, че Visual Studio щяло да тръгне по-бавно, но веднъж стартира ли няма да има проблеми. Може и да не е Visual Studio, може и някой друг по-лек IDE да е стига да работи добре и да ми свърши работа. Интересува ме дали ще ми свърши работа за курсовете в Софтуни (евентуално не само Programming Basics, а и по-нататък) и как ще се държи. Ако някой може да сподели някакъв опит с подобни устройства използвани за програмиране ще съм много благодарен. Извинявам се за леко дългия пост. Лек и успешен ден на всички! :)