Loading...
KirilSarov avatar KirilSarov 6 Точки

Програмиране на 2 в 1 таблет/лаптоп ?

Здравейте! От скоро започнах курса Programming Basics и имам интерес да се занимавам с програмиране. Имам добър декстоп PC, но искам да цъкам на нещо по-мобилно и след като стария ми лаптоп е вече доста стар (на 6 години и трябва да му се сменя клавиатура, батерия и т.н.) реших да се огледам за нещо ново. Привлякоха ми вниманието тези 2 в 1 таблет-лаптоп устройства. Като искаш да си гледаш YouTube - таблет, като искаш да пишеш имейли, документи и т.н. - док клавиатура и вече имаш лаптоп с тъчскрийн. Стори ми се доста удобно тъй като и моят лаптоп е 15,6 инча и ако реша да го понося малко по-дълго време на в чантата определено се усеща, а тези 2 в 1 таблети са по 10-11 инча и тежът по няма и килограм с клавиатурата. Поддържат си full Windows 8.1/10 както и имат доста портове. Проблема идва само от там дали ще стават за програмиране. В момента се занимавам с техническо чертане и мога да кажа почти на 100%, че с продуктите на Autodesk най-вероятно ако изобщо тръгнат ще е голяма мъка работата, но с IDE за програмиране нямам наблюдения. Visual Studio върви перфектно на десктопа и лаптопа, но това не ме учудва. Таблетите са масово с Intel Atom (Z8350/Z8300 по-старите и с Z3735F) 1/2 ГБ рам, а графичния ускорител с повечето беше Intel HD graphics. Та въпроса ми е някой пробвал ли е Visual Studio на подобна машинка или виждал ли е как работи ? Някъде из нета бях чел, че Visual Studio щяло да тръгне по-бавно, но веднъж стартира ли няма да има проблеми. Може и да не е Visual Studio, може и някой друг по-лек IDE да е стига да работи добре и да ми свърши работа. Интересува ме дали ще ми свърши работа за курсовете в Софтуни (евентуално не само Programming Basics, а и по-нататък) и как ще се държи. Ако някой може да сподели някакъв опит с подобни устройства използвани за програмиране ще съм много благодарен. Извинявам се за леко дългия пост. Лек и успешен ден на всички! :) 

Тагове:
1
Хардуер
sevgin0954 avatar sevgin0954 557 Точки

Под 15 инча екран става много неодобно а и с тези характеристики на таблетите и с бавната памет и с бавния процесор според мен няма как да стане. 

4
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.