Професионална програма
Loading...
tsonev87 avatar tsonev87 3 Точки

Tech Module натовареност

Здравейте,

понеже успешно завърших Programming Basics модула, трябва да реша дали да продължа обучението си в Tech Module. Имам няколко въпроса към вече преминалите го, най-вече относно натовареността на курса:

1) Колко лекции седмично има?

2) Курсовете Programming Fundamentals и Software Technologies  заедно ли се провеждат или първо е единия курс от модула и след като се вземе е другия. Същия въпрос важи и за изпитите им.

Интересуват ме тези неща, понеже работя редовни 8 часови смени и програмирането ми е като допълнително занимание, но ако ще се захващам искам да знам, че ще ми стига времето, а не колкото да отбия номера. Моля, който е бил в подобна ситуация да помогне с инфо.

Благодаря предварително.

0
Fundamentals Module
k.sevov avatar k.sevov 1073 Точки

Първо е Programming Fundamentals, който е с две лекции и две упражнения на седмица, а след като мине изпита започва Software Technologies, който има пет занятия седмично. Като натоварване Fundamentals е по-тежкият курс от двата, но дори и ако не се получат нещата ще имаш време да си наваксаш материала докато вървят технологиите и да се явиш на поправка в края на модула. Технологиите е по-скоро опознавателен курс с доста лесен изпит и натоварване общо взето по желание по време на курса, като всъщност е и незадължителен за продължаване напред в професионалните модули (само кредитите за дипломата).

0
tsonev87 avatar tsonev87 3 Точки

Благодаря. След всяка лекция и упражнение ли има домашно на двата курса?

0
k.sevov avatar k.sevov 1073 Точки

Домашни има след всяко упражнение, като имат едноседмичен срок за предаване. След лекциите на Fundamentals също се дават задачи, които се водят Lab и не са задължителни, а само за практика. Като цяло домашните са 10% от крайната оценка (освен ако нямаш максимум точки - тогава нямат значение), така че не е проблем ако някоя седмица не успееш да ги предадеш (а и има готови решения в GitHub и по форума). Все пак е хубаво да ги правиш, тъй като с решаване на задачи се учи материала най-добре, особено за Fundamentals курса. 

0
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1278 Точки

щом работиш.моя съвет е изкарай programing fundamentals extended.И аз съм на 8 часа редовна,и нямах проблеми.Другото което мога да кажа е че сега 1-2 месеца докато обявят следващия курс продължавай да учиш прочети книгата на Наков или нещо друго кодирай някакви неща,ше ти помогне доста като познаваш вече материала още с започването на изпита.

0