Какъв хардуер и техника ми е необходима за обучението в СофтУни?
Ще се радвам ако ме ориентирате какво ми е необходимо като хардуер, след Basic курса?
Разполагам с лаптоп Делл със следните параметри - Intel(R) Core(TM) i3 CPU M380 @ 2.53 GHz RAM 8.00 GB HDD 500 GB
Стар е на 7-8 години. Мисълта ми е за нуждите на курса, обучението ще свърши ли работа?
Ако няма да покрие изискванията на курса - дайте характеристики, по които да търся.
Преди време бях видял, че за студентите на СофтУни има някакви намаления за лаптопи - това важи ли още, дайте малко инфо?
Да и аз съм го мислил за SSD - no няма място и ще трябва да подменя HDD. A kato размер 200 - 250 ГБ SSD ще ми бъдат ли достатъчни?
Аз лично съм със 120GB от доста години, като го ползвам само за системната част, но колкото повече, толкова по-добре, ще имаш място за повече програми. За мястото, аз си махнах DVD устройството и сложих на негово място адаптор, в който ми стои HDD-то и го ползвам за съхраняване на данни, които не искам да губя при еввнтуално форматиране на C:
Ето това е адапторът, сигурно и в БГ ги има https://www.ebay.com/itm/SATA-HDD-SSD-Caddy-BAY-Adapter-Laptop-9-5-12-7mm-Optisch-CD-DVD-ROM-Festplatte/372246994854?hash=item56aba65fa6:g:wUQAAOSwU8JZp34F
SSD е най-важното, имаш вариант да смениш CD-то с SSD и да си запазиш HDD-то, 256 мен ми стигат перфектно, но нямам колекция от филми и т.н.
Най--вероятно ще помисля за SSD. Благодаря на всички, че се включиха в дискусията.
Здравей колега,
моят лаптоп е по-слаб от твоя, но съм с SSD и ми върши перфектна работа. Така, че и аз съм за SSD-то.