Задача Частно
Здравейте,
Имам проблем с ето тази задачка
Не знам как да яреша- трябва да я реша с цикъл он без масив. Стигам од деленето на едното число на другото нео не знам как ад ес закръгли до броят на знакът който си определил в програмата по-горе
Ето го и условието на задачата: /ЧАСТНО/ Дадени са A, B, N (B?0, 1<=N<=1000). Да се намери частното A / B и да се отпечата на екрана, закръглено с N цифри след десетичната запетая.
Изход (примерен):
Частното на числата 22 и 7 с 10 цифри след запетаята е
22/7 = 3,1428571428
Очаквам помощ и може малко обяснения- все забравям и не смъ научил как се закръгляше до определен знак де.
колега честно,поне условието да беше видял,не му искат цикъл и не всичко е математика в коденето :Д а и колегата иска с# гледал съм ти разни постове ок разбираш ги нещата ама не всичко e математика помага но ако беше само тя 90% от devs нямаше да го работят това,а и с++ e не особено приятелски за новобранци или ти смао на него можеш да пишеш?
Напротив, колега, много ясно е написано "ТРЯБВА да я реша с цикъл он без масив" (оригиналния правопис е запазен). Ама както се казва в оня виц, "чукча не читател, чукча писател"
Иначе си прав, C++ е труден за новобранци
виж по-долу където е снимал задачата... но да по-лесно е да се спами.накрая го помолих и качи самото условие... както и да е на форума станахте всички разбирачи научихте малко код и всеки стана бог....
даже ще ти го кача да го видиш
https://image.prntscr.com/image/n61lVn7sRveJd45WaxYQIA.png
Аз съм му дал алгоритъма и нарочно му дадох работещ код на C++, който съвсем лесно може да се конвертира на C# или Java - трябва само да се смени входа и изхода. А ти два дена пишеш тука глупости и накрая твоя код пак не работи коректно. Провери сам - при вход a=22, b=7, N=10 ти изкарваш 3,1428571429, а трябва да бъде 3,1428571428 Иначе си на всяко гърне мерудия
Няма да заемам страна, въпроса въобще не казва точно и ясно какво се иска. Само ще отбележа че kolioi и TeodorStefanovPld имат почти еднакъв брой най- добри отговори, а kolioi има 4 пъти по- малко отговори. Могат да се направят малко изводи за качеството на отговорите...
сякаш наи-добрия отговор означава нещо,това е субективна оценка .. И бтв колегата ще има доста проблеми да конвертира тоя код,аз бих го направил лесно защото съм наясно как и какво и пак е прекалено много писане за нещо което се прави с 1 ред в c#.
Най-добър отговор е субективно защото я някои реши че твоя е добър или на някои друг,при положение че сте дали еднакви отговори,или просто може да напише под отговоря ти благодаря без да го отбележи по никакъв начин. Съжалявам хората които си мислят че някакви субективни неща са водещи gg. A това какво връща е закръглянето в с# с double ако го сменя на decimal ще го върне правилно най -вероятно. Аз не виждам смисъл в цялата задача като цяло да закръгля число до 1000 знак wtf.
Трудно ми е да повярвам че проблема е в субективната оценка, това и това са само от миналите 3 дни. "gg"
не знам дали е задължително но е от категорията задачи с цикли но без масиви ;)