Loading...

Code to success - интервю с Тихомир Димов

avatar Соня Аврамова 2 минути
Code to success - интервю с Тихомир Димов

В нашата нова рубрика ще ви споделяме вдъхновяващи интервюта с едни от най-успешните ни курсисти като научите повече за тях - как са разбрали, че програмирането е в кръвта им, какво ги мотивира да се развиват, кои са били най-големите им трудности и други интересни въпроси. "Исках да получа систематизирани знания по софтуерни технологии, затова избрах Софтуерния университет!" Какво още сподели Тихомир, научете от следващите редове.

Здравей, Тихомир! Можеш ли да се представиш с няколко думи за читателите на нашия блог?

Здравейте, казвам се Тихомир Димов! На почти 32 години, с прекрасни половинка, дъщеря и две персийски котки! 😊 Фен на ЦСКА и Барселона.

Какво те привлече към програмирането?

От времето на първия ми компютър работя с базови технологии като HTML и CSS. Бях запален по FLASH (мир на праха му) и ActionScript. Желанието ми да изучавам софтуерни технологии се появи на сравнително късен етап в живота ми – на около 24 години. Стигнах до идеята за автоматизиране на конкретен бизнес процес, което ме накара „да скоча в дълбокото“ на писането на софтуер и впоследствие да сменя попрището си.

Какви програмни езици владееш и защо избра точно тях?

C#, JS и базови познания по PHP и Java. Избрах C#/.NET основно заради широките възможности, които технологията предлага и удобната среда за разработка.

Как научи за Софтуерния университет?

Попаднах на статия в интернет в края на 2015 г. и както се казва, останалото е история. :)

А защо го избра?

Софтуерния университет предложи среда за получаване на систематизирани знания по софтуерни технологии, без това да пречи на личните и професионалните ми планове.

В каква форма се обучаваш и защо избра именно нея?

Стартирах в присъствената форма на обучение, но с течение на времето добих самочувствие в усвояването на материята и преминах в онлайн форма, която позволява повече гъвкавост при организиране на времето.

Каква беше най-голямата трудност за теб по време на обучението ти в Софтуерния университет?

Липсата на достатъчно време.

Жените или мъжете са по-добрите програмисти?

За по-добри не знам, но най-добрите са тези, които успешно съчетават желание и усилие, независимо от пола.

Каква е настоящата ти работа, свързана ли е с програмирането?

Отскоро съм бизнес-консултант като част от екипа на софтуерна компания, разработваща решения, които вярвам, че подобряват бизнес средата, както и добрите търговски практики.

Как се виждаш след 5 години в професионален план?

Виждам себе си като човек, който върши правилните неща.

И накрая - какво ще посъветваш всички бъдещи курсисти, на които им предстои да започнат обучение в Софтуерния университет?

Да не се отказват. Струва си!

За още успешни истории, следете новата ни рубрика "Code to success"! Ако имате и вие вдъхновяваща история, която искате да споделите с нас, може да пишете на sonia@softuni.bg. A ако искате и вие да сте на мястото на нашите успешни курсисти, направете първата крачка като кандидатствате за безплатния курс Programming Basics от ТУК.