Loading...

От геймър до програмист с помощта на Софтуерния университет - Петър Тодоров

avatar Катерина Костадинова 1 минута
От геймър до програмист с помощта на Софтуерния университет - Петър Тодоров

И днес ви представяме историята на един от успешно завършилите ни и дипломирали се студенти – Петър Тодоров. Той ще ни разкаже за това какво го доведе до СофтУни, какво го привлече към програмирането и още любопитни факти в интервюто, което проведохме:

Представи се пред нас, разкажи ни какво те привлече към програмирането?

Казвам се Петър Тодоров. Интересът ми към програмирането се появи покрай компютърните игри. Колкото и банално да звучи, това е факт - моят път като програмист стартира именно по този начин. Още от първи-втори клас, инсталирайки и играейки игри, се чудих как са направени и защо нещо е по-бъгаво от друго в дадена игра. В гимназията за пръв път се сблъсках с програмният език C# и HTML + CSS и това ми беше достатъчно  за да разбера, че искам да се занимавам с програмиране.

Какво те доведе до Софтуерния университет?

След известно проучване в интернет разбрах за SoftUni  и положителните отзиви за обучението. Реших да се запиша присъствено за „Programming Basics with C#”и скоро се убедих, че съм взел най-доброто решение, което доведе до записването ми и  в следващия етап от обучението ми „Tech Module” и така до дипломирането като „C# Web Developer” и „JavaScript Web Developer”.

Какви други умения, освен по програмиране, успя да придобиеш по време на обучението си?

През цялостното ми обучение в SoftUni, освен знанията по програмиране, развих и умения за разбиване на нещо голямо на по-малки части, като по този начин оставах концентриран и се справях по-бързо със зададените проблеми.

Какво би посъветвал бъдещите студенти на СофтУни?

Бих посъветвал всеки който се чуди дали програмирането е за него, да се запита готов ли е постоянно да решава различни задачи , пък било то и еднакви, но с друго решение, и готов ли е постоянно да се развива и учи? Ако смята, че това е така, то SoftUni е неговото място.

В случай че и вие имате с какво да ни вдъхновите – разкажете своята история на [email protected] А ако искате да започнете да пишете успешната си история сега, включете се в цялостната програма по софтуерно инженерство от ТУК!