Loading...

Как се става програмист за 2 години - Тугай Емин

avatar Катерина Костадинова 2 минути
Как се става програмист за 2 години - Тугай Емин

Тугай Емин е на 25 години, но вече е успешно реализиран програмист. Днес той ще ни разкаже повече за кариерния път, който извървява, както и каква е ролята на СофтУни в постигнатите от него успехи. Вижте вдъхновяващото интервю, което проведохме:

Здравей! Разкажи ни малко повече за себе си :)

Здравейте! Казвам се Тугай, на 25 години, от Русе. Преди 3 години реших да ставам програмист и се записах в СофтУни. След 2 години решаване на задачи и гледане на лекции по 6-8 часа на ден, започнах бавно да се превръщам в професионалист. Преди 1 година се присъединих към екипа на SoftServе и в момента работя по проект в областта на медицината. Извън програмирането се интересувам от електронна музика и клубна култура, и имам мечта да използвам уменията си, за да помагам на музикалната индустрия.

Как започна историята ти със СофтУни и как научи за нас?

Запознат съм с дейността на Светлин Наков още преди СофтУни. С книгата "Основи на програмирането със C#" се сблъсках за първи път с програмирането, а инициативата на СофтУни ме вдъхнови да навляза още по-надълбоко в материята.

Какви са впечатленията ти от цялостната програма на СофтУни?

Харесвам учебната програма, защото работи в полза на студентите. Курсовете се изучават последователно, което води до по-висока продуктивност и постоянство. Учат се най-актуалните технологии. Разполага със солидна база с учебни материали. Голяма част от оценяването е автоматизирана.

Какво се промени за теб, след като започна програмата, помогна ли по някакъв начин в кариерното развитие?

Когато завърших C# модула, нивото ми покриваше изискванията за начални позиции и бях готов да започна работа. Явих се на едно интервю, което мина успешно. Знанията, които придобих, ми помогнаха да се интегрирам в професионалната среда и да се науча да се справям със задачите си, да се приспособявам към различни проекти, да уча нови неща.

Можеш ли да дадеш съвет към бъдещите курсисти на СофтУни?

Решавайте много задачи и обръщайте специално внимание на по-трудните тестове. Те развиват алгоритмичното мислене най-много, а това е най-важното умение за един програмист. И винаги питайте, когато нещо не ви е ясно. "Този, който задава въпроси е глупак за минута. Този, който не задава е глупак за цял живот." - Конфуций.

Ако историята на Тугай ви е вдъхновила и сте готови да се потопите в сферата на програмирането - направете го, като се включите в цялостната програма по софтуерно инженерство! С практически-насочена методология на преподаване и знания, идващи от топ практици в областта, ще трупате ценни умения по възможно най-ефективния и приложим в реалната работна среда начин. Не се колебайте - очакваме ви, за да ви помогнем да започнете своето стремително пътешествие по пътя на успеха! :)