Loading...

5 причини, поради които бизнесът ви има нужда от собствен уебсайт

avatar Катерина Костадинова 3 минути
5 причини, поради които бизнесът ви има нужда от собствен уебсайт

Ако имате собствен бизнес или идея за такъв, със сигурност поне веднъж ще си зададете въпроса “Трябва ли ми сайт или страница във Фейсбук ще ми свърши същата работа?”. Силното присъствие във Фейсбук е важна част от цялостната ви дигитална стратегия, но наличието на собствено уеб пространство също е от ключово значение за всеки бизнес. В следващите редове ще научите защо това е така:

1. Сайтът си е ваш 

Не вашият бизнес има страница във Фейсбук. Фейсбук има страница с вашия бизнес. Запомнете това, защото е важно. 

Сайтът е вашето пространство в интернет, над което имате пълен контрол и решенията се взимат от изцяло от вас. Дава ви сигурността, че ако ви спрат страницата или блокират личния ви профил, потребителите ви все още ще могат да достъпят вашия бизнес. И ако Фейсбук (или която и да е друга социална платформа) изгуби популярност и трафикът спадне значително, това няма да ви засегне трайно, защото просто ще се позиционирате в следващата. 

2. Вие създавате потребителското преживяване

Интерфейсът на Фейсбук е супер и хората го познават. Той обаче е един и същ както за вашата страница, така и за всички останали, независимо колко добро съдържание публикувате в платформата. Много по-трудно е да се отличите и да накарате потребителите да ви запомнят. 

В сайта си обаче имате пълната свобода да създадете потребителска пътека и да представите бранда си по начина, по който искате да бъде запомнен. Моделирайте интеракцията на потребителите с бранда ви така, че да се върнат отново, и разбира се - да ги превърнете в конверсии. 

3. Създавате доверие 

Дори да спечелите интереса на потребителите ви в някоя социална мрежа, ще изгубите тяхното доверие, когато ви потърсят и видят, че нямате сайт. Те го очакват от вас. В него те търсят да се запознаят по-отблизо с бранда ви, да прочетат повече информация и ползи от това да ползват продуктите или услугите ви, да видят как могат да откликнат на своите нужди, чрез това, което вие предлагате.

Ако сте фрийлансър, ще печелите много по-лесно доверието на вашите клиенти със собствен уебсайт. Тук може да намерите още 7 причини защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт

4. Възползвате се от пълно дигитално присъствие 

Фейсбук предлага страхотни възможности да се рекламирате и да достигате до потенциални потребители. Възползвайте се от тях, но не изпускайте и другите възможности, които собственият сайт ще ви донесе. Пуснете реклами в Google Ads, класирайте се на първите места в search и изградете пълна дигитална фуния, която да води до продажби

(Динамичен ремаркетинг е възможен само при наличието на сайт. Покажете на потребителите продуктите, които последно са разгледали на сайта ви и им напомнете, че не са завършили поръчката си докрай.)

5. Разполагате с ценна статистика

Google Analytics ви показва детайлна статистика за посетителите на сайта ви: в коя точка на света се намират, кои страници гледат, колко време се задържат там, кога се отказват да скролват и къде отиват, когато излязат от вашия сайт. Събирайте тази информация и я използвайте, за да подобрите процеса и да следите дали случайно нещо не се чупи някъде. 

Всички тези предимства дават еднозначен отговор на въпроса: Да, сайт ви е необходим. А заедно с поддържана Фейсбук страница, правилно таргетиране и добра рекламна стратегия, ще достигате до още повече потенциални клиенти, които да превръщате в реални такива. 


Ако смятате, че да си направите сайт е трудно, скъпо и отнема време, нашите партньори от СуперХостинг ви дават пълно ръководство как сами да изградите сайт стъпка по стъпка само с няколко клика!