Софтуерно Инженерство
Loading...

Напълно начинаещ

Clock
Ако учите по-бавно или ви липсва изградено алгоритмично мислене или не можете да отделяте достатъчно време (редовно по 4-8 часа на ден), ще са ви нужни няколко години, за да натрупате минималните знания, за да ви вземат за стажант или младши програмист (junior developer). Някои хора учат програмиране много бавно, защото никога не са се занимавали с математически или инженерни дисциплини и им липсват базови умения. Те трябва да отделят в пъти повече време и усилия, за да станат софтуерни инженери (в някои случаи 3-4 години).

С основни познания

Learning
Ако имате основа - логическо мислене и базови ИТ знания и умения (или просто схващате много бързо), може да достигнете до ниво за започване на стаж или работа за около година ежедневна работа. Например, ако сте били от силните ученици в математическа гимназия или сте се занимавали с програмиране като ученик или студент или практикувате точни науки или инженерни дисциплини (като математика, физика или архитектура), може вече да имате инженерно мислене и много бързо да придобиете или затвърдите уменията си и да овладеете за няколко месеца съвкупност от софтуерни технологии (например HTML5 и PHP), за да започнете работа като програмист. Когато имате изградено логическо мислене и опит с програмирането и технологиите, може да станете програмисти само за няколко месеца.
Working
Колко време отнема да станеш програмист зависи най-много от мотивацията и отделеното на тази кауза време! Повечето студенти с достатъчно отдаденост научават основите на професията и започват работа за по-малко от година. По-слабо мотивираните или притиснати от живота студенти отделят недостатъчно време (примерно по един ден в седмицата). При тях усвояването на професията програмист отнема няколко години (ако запазят мотивация и не се откажат да учат).

Липсата на време е основната пречка да научите програмирането бързо. Затова, ако работите или не сте уверени дали програмирането е за вас, опитайте безплатния курс по основи на програмирането в Софтуерния университет. След този курс, ако смятате, че сте на правилния път, ви препоръчваме да намерите начин да направите обучението си в Софтуерния университет основно занимание за поне една година. Не е необходимо да напускате работата си още преди да сте пробвали. Запишете се на курса, за да се научите да пишете код и да проверите дали ви харесва.

Безплатно е да пробвате!