Loading...

Програмиране по ноти - интервю с Антони Данов

avatar Мария Вълчева 2 минути
Програмиране по ноти - интервю с Антони Данов

Замислял ли си се какво е общото между класическата музика и програмирането? Освен, че и двете са магия и изкуство, днес свързващо звено е и Антони Данов – поредният успешно завършил курсист на СофтУни, с който ще те запознаем днес. Антони прави абсолютната трансформация от Магистър по класическа музика със специалност флейта до Уеб разработчик със C# и JavaScript. Ето какво ни сподели той за своята СофтУни история.

Как започна историята ти със SoftUni?

Научих за СофтУни от приятели, които ми го препоръчаха като водеща инициатива за софтуерно обучение в България.


Причината беше, че в този момент се намирах на кръстопът, търсейки реализация като професионален музикант и сигурност за новосформираното ми семейство. Сигурност която реших, че ще намеря в професията на Web Developer.

Кои обучения завърши при нас и кое е най-важното, което обучителният процес остави в теб като впечатление?

В СофтУни завърших професионалните пътеки на С# и Javascript. Процеса на обучение събуди в мен освен неспирното желание да научавам още и да търся как да представя това което знам, а и желанието и волята да израствам нагоре и да имам увереността в себе си, че всеки малък бъг и въпрос имат своето решение.

Какво мислиш за лекторския състав на SoftUni?

Лекторският състав е много добре подбран. Няма как да пропуснем имена като Ивайло Кенов, Николай Костов или Виктор Костадинов. Всеки от тях предава информацията по собствения си начин, но така, че като приключи лекцията, да искаш още.

Какви са впечатленията ти от курсовете?

Курсовете и информацията, която предоставят, са много добри. Но всички знаем, че това е само върхът на айсберга. За да станеш наистина добър, трябва да търсиш много по-дълбоко.


Курсовете са много добре структурирани, защото дават базите и основните точки на всяка технология, около които да надграждаш уменията си индивидуално.

Какво се промени за теб, след като започна обучението си при нас?

Това, че започнах да уча в СофтУни ми даде нова насока и страст, освен класическата музика, за която планът ми беше ясен. Уменията които придобих са в сферата на full-stack разработването като работа с бази данни, програмиране със C# и Javascript, създаване на уеб апликации от А до Я, работа с HTML/CSS, Bootstrap и Handlebars.

Какъв съвет би отправил към бъдещите курсисти на СофтУни?

На бъдещите курсисти бих казал да дават смело напред, ако са убедени, че това е правилната посока за тях. Дайте всичко от себе си, без да се съмнявате дали сте на прав път!

---

Ако и ти обмисляш тотална трансформация на професионалното си развитие или просто търсиш начин да получиш нови знания и умения по програмиране, сега е моментът да започнеш с безплатния ни курс по Programming Basics и да провериш дали това е твоето „нещо“. Не губиш нищо, но можеш да спечелиш изцяло нов кариерен път, подобно на нашите успешни курсисти, чиито истории можеш да прочетеш в блога ни. Ако пък и ти си успешен курсист, който иска да сподели своята история и да вдъхнови бъдещи съмишленици, свържи се с нас на content@softuni.bg.