Loading...

"Курсовете в СофтУни наподобяват истинския живот" - интервю с Иван Тюфекчиев

avatar Мария Вълчева 2 минути
"Курсовете в СофтУни наподобяват истинския живот" - интервю с Иван Тюфекчиев

В следващата ни вълнуваща СофтУни история ще се срещнеш с Иван Тюфекчиев – Technical Agent в IBM Bulgaria. Иван е доверил цялото си образование след гимназията на СофтУни и курсовете, в които и ти можеш да се включиш. Основната му мотивация за избора е желанието да получи актуално, практическо обучение в България. Ето какво още ни разказа той:

Как започна историята ти със SoftUni?

Още преди да завърша средното си образование, имах интерес към технологиите и иновациите, а и исках да продължа образованието си именно в България. След като разгледах опциите, прецених че ще е най-добре да продължа в СофтУни, защото начина им на обучение се фокусира върху практическите умения и е добре структуриран.

Кои обучения завърши при нас и кое е най-важното, което обучителният процес остави в теб като впечатление?

В СофтУни минах през цялата пътека на C#. Самото обучение е насочено повече към практиката, чрез което се създава една доста добра основа за надграждане и получаване на нови знания. Самата практика успява и да те научи на time management между задачите, които са ти поставени.

Какво мислиш за лекторския състав на SoftUni?

Това, което много ми хареса е, че лекторите които са в СофтУни са хора с богат практически опит и показват на студентите най-актуалните похвати за програмния език, който преподават. Самият екип никога не отказва да помогне на своите курсисти, за да могат те самите да извлекат максимума от курса.

Какви са впечатленията ти от курсовете?

Курсовете в СофтУни имат голям чар, защото наподобяват истинския живот – първо те учат да проходиш (Programming Basics), след това те учат да комуникираш (Fundamentals module). Във Fundamentals избираш езика, който най-много ти харесва и чувстваш като майчин. А след това продължават да те обучават, за да излезеш с максимални знания и способности и да оцелееш в истинския свят.


Материалите в курса са доста изчерпателни, предвид това, че непрекъснато излизат нововъведения и подобрения в технологиите. Самите езици също еволюират непрекъснато и като цяло, човек трябва да се учи непрекъснато.

Какво се промени за теб, след като започна обучението си при нас?

След като започнах обучението си в СофтУни, се запознах с много хора. С много от тях и до днес сме добри приятели. Едно от най-важните неща, които научих в СофтУни, е, че независимо колко суха материя знаеш, тя никога няма да е равна на практическата. Тук успях да развия своето логическо и критическо мислене, което според моите виждания е един от основните инструменти за изграждане на успешно развитие.

Какъв съвет би отправил към бъдещите курсисти на СофтУни?

Като съвет към курсистите бих казал, че СофтУни могат да дадат максимума от себе си, но това пак са 50 процента. Останалите 50 зависят от тях самите и техните възможности да навлизат в новата материя. Най-важното е упоритостта и в трудните времена, студената бира и почивката. ;)

---

Ако и ти търсиш шанс да получиш практически ориентирана и винаги актуална подготовка в сферата на програмирането, започни с курса ни Programming Basics. Стартът е безплатен и ще ти помогне да решиш дали това е нещото, с което искаш да се занимаваш. Историите на други курсисти, взели същото решение, можеш да откриеш в историите, които споделяме в блога. А ако вече имаш собствена успешна история, пиши ни на content@softuni.bg, за да я разкажем.