Loading...

Проект: Аз, програмистът 2019 - заедно за успешното бъдеще на учениците

avatar Катерина Костадинова 1 минута
Проект: Аз, програмистът 2019 - заедно за успешното бъдеще на учениците

Програмирането е наука на бъдещето, която има потенциала да осъществи истинска революция в технологичния напредък на човечеството. В СофтУни вярваме, че успешната реализация на децата ни е в нашите ръце и се стремим да ги вдъхновяваме да поемат в посока, отваряща възможно най-много врати за развитие и достигане до високи професионални върхове.

„Аз, програмистът“ е инициатива на СофтУни , осъществена с подкрепата на Microsoft България, която има за цел да запознае повече млади хора със света на програмирането и да ги привлече да се превърнат в ценна част от него.

В опита ни се е доказало, че представянето на личните истории за професионалното развитие на програмистите, участващи в инициативата, се докосва до учениците, представяйки им софтуерното инженерство в една по-различна, по-близка до тях светлина. Те могат да се запознаят с предизвикателствата, перипетиите и вълненията, които работата в сферата на информационните технологии носи със себе си.

Всяка презентация е представена под формата на игра, въпроси и отговори, практическа демонстрация, приятелски разговор с тематична насоченост. Подготовката за различните училища включва и избор на по-индивидуално свързани с профила и ценностите на училището презентация и подход.

Към момента сме изнасяли презентации на над 4000 ученици, а трудът по проекта през изминалите години вече започва да дава своите плодове.

Щастливи сме да поканим програмистите сред вас като доброволци, които да се включат в мисията ни да вдъхновяваме младите хора да мечтаят смело и да проектират отсега своето бъдеще. А ако сте представители от дадено училище и желаете да презентираме пред вашите ученици – за нас би било огромно удоволствие да ви посетим. И в двата случая можете да ни потърсите на имейл silvia@softuni.bg.