Loading...

СофтУни: стартираме безплатни обучения в помощ на хората, останали без работа след обявяването на извънредното положение

avatar Катерина Костадинова 2 минути
СофтУни: стартираме безплатни обучения в помощ на хората, останали без работа след обявяването на извънредното положение


В ситуация като тази, в която се намираме в момента, всеки има нужда от глътка свеж въздух и добри новини. В СофтУни вярваме, че всеки човек трябва да има възможността да се учи и развива, да гради нови умения и да си проправя път към професионалната насока, към която има желание да поеме. Затова и днес оставаме солидарни и подаваме ръка на всички, чиято кариера е пострадала, вследствие от световната криза.

Качественото и достъпно съвременно образование е най-мощният инструмент, с който хората днес могат да разполагат, за да достигат до своите крайни професионални цели. Безплатният достъп до такова се явява основен и най-ценен помощник за всички, които се сблъскват с професионални предизвикателства по време на настоящото извънредно положение в България и предизвикателствата в целия свят.

Ето защо СофтУни дава възможност на всички, останали без работа след обявеното извънредно положение, да участват в специално разработена обучителна пътека. Включилите се в нея стартират с безплатния курс "Компютърна грамотност", по време на който ще придобият ключови знания за основните хардуерни и софтуерни компоненти, безопасна работа с интернет, социални мрежи и имейл, ще опознаят операционната система Windows и др. След като успешно преминат този основополагащ курс, участниците ще могат продължат своето обучение в някой от подготвителните курсове от професионалните програми на СофтУни по програмиране, дигитален маркетинг и дизайн, криейтив и визуализация. СофтУни ще даде възможност на голяма част от успешно представилите се курсисти по време на подготвителните курсове, да продължат обучението си безплатно в избрана от тях професионална програма, получавайки възможността да придобият нова професионална квалификация и да стартират перспективна работа в дигиталната и IT сфера. За целта ще трябва да докажат статуса си на безработни чрез служебна бележка за удостоверяване на регистрация на търсещо работа лице, официален документ, издаден от Бюрото по труда. След като състоянието е потвърдено, участниците ще имат възможност да продължат в някоя от програмите на СофтУни без финансов ангажимент.

Обучението започва на 19 май, включете се още днес от тук: "Компютърна грамотности придобийте всички нужни умения за кариерен старт, чрез програмите на СофтУни!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Напомняме, че СофтУни подкрепи усилията за превенция, предоставяйки редица водещи обучения безплатно, като за тях се записаха над 20 000 души, повече виж ТУК!

Коментар по темата за безплатните обучения и как СофтУни допринесе за справянето с проблема, четете от последното интервю с изпълнителния директор на компанията - Иван Ненков в "24 часа" от ТУК!