[Exam] Java Basics - Впечатления от изпита :) - Май 2014
Здравейте колеги,
Какви са ви впечатленията от изпита, с каква трудност бяха задачите , имасше ли проблеми с времето за компилиране в judge.
Здравейте колеги,
Какви са ви впечатленията от изпита, с каква трудност бяха задачите , имасше ли проблеми с времето за компилиране в judge.
Написах го и в другата тема, ще го напиша и тук по повод "СофтУни е за който иска да учи".
Да попитам - за който иска да се учи сам ли? Защото тогава за какво ми е университет, ако ще се уча сам?
Вас специално на какво ви научи софтуни, на което не можехте да се научите сами ЗА СЪЩОТО време. Никой не е казал, че човек ен може да се учи сам, но обикновено става по-бавно от колкото, ако някой те вкарва в правия път. Според мен за времето, в което прекарахме в СофтУни, не научихме ПОВЕЧЕ от колкото можехме и без да сме записали университета.
Не е ли идеята на университета да ти спести това време, за да си струва записването му? Там някъде е тънката граница между чуждата и собствената помощ.
P.S.: Защо по дяволите мога да си маркирам отговора като най-добър?
А няма ли резултати от днешния изпит?
Вече да -> Ето ги тук.
На мен ми се стори доста лесен - дори очаквах над 50% от хората да имат пълен брой точки, но и 38% с макс е добър резултат. Решавайте си C# задачите и Java домашните и нямате никакви грижи.
И още нещо важно - времевите лимити са съобразени с Java и няма проблем откъм време за изпълнение. Когато решавах C# задачите с Java определено лимита за време създаваше много главоболия, но за радост това е решено:)
Успех на тези които им предстои да се явят на изпита. Явно не е бил толкова труден.Поздравления за хората, които са доволни от резултата си.
Браво и на СофтУни. Въпреки малкото време, явно са успяли да поуначат всички малко или повече на Джавата ; )
Според мен изпита си беше на стабилно ниво. Не толкова лесен че всеки да го вземе и не толкова труден че само най-добрите да успеят. Като цяло съвета ми е да сте много добре ориентирани в използването на колекции, хеш-таблици, мапове, листове и масиви шото няма задача дето да става без тях.
По мое мнение е повишена трудноста на първа и втора задача и намалена трудността на трета и четвърта. Горе-долу както каза колегата Fleshian .
Здравейте, аз реших 3 задачи от 4 те. Доволен съм, Джабата не ми е страст :)
Изпита мина перфектно, всички си имахме интернет, започнахме точно на време. Добра атмосфера, имаше както притеснени, така и много спокойни колеги :) 2 Почивки.
Джъдж системата работеше още по-бързо в сравнение със C sharp изпита.
Задачите съвпаднаха с очакванията ми, но не ми остана време да науча hash maps и 4-та задача не успях да направя. Ако трябва да кажа за трудността на задачите, мисля че е същата като тази на предишния изпит, но вече мозъка е свикнал да пише код и да се рови в стекфлоу и нещата изглеждат по-лесни.
4 задачи. За мое съжаление нямаше задача за рисуване/принтене на конзолата на картинки.
Успех на всички !
Наистина последната лекция е най-важната, за съжаление покрай други ангажименти не можах да си донапиша последното домашно и около 30 минути на изпита бях зает да чета документации и примери, а после като погледнах самото домашно имаше много елементи от задачите на изпита. Като цяло по-лесен отколкото очаквах.
Колеги, само да напомня, че изнасянето на информация, относно конкретни задачи от изпита, е забранено :)