Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

nikolay.dimov83 avatar nikolay.dimov83 143 Точки

Много хора под 100 точки днеска...

1
dani_ddd avatar dani_ddd 82 Точки

За първи път попадам на изпит, където задачите да ми се сторят с еднаква трудност. Може би така ми се струва, но определено не мисля, че имаше задача, която да решиш ей така от раз. Но пък нямаше и прекалето сложни неща. 

Искам да кажа и едно голямо браво за организацията на изпита. Интернетът беше ОК, местата в залата не стигнаха, но всички се наместиха някъде. Изпитът започна навреме. Спокойна атмосфера, направо перфектно! laughing

4
nadia_dr avatar nadia_dr 13 Точки

Напълно подкрепям.Според мен също бяха сложни, по-сложни от задачите, които са показани на подготовките за изпита.

Аз, лично очаквах явно по-лесни, съпотсвими със C# Basic. Явно е трябвало много повече подготовка.

2
KostadinStefanov avatar KostadinStefanov 32 Точки

Само аз ли не разбрах че първия примерен тест на 2.Problem - Sum Card e грешен трябва да е 85 и дебъгвам и се чудя

4 тия тест също е грешен бай дъ уей 

ааа не е грешен тва sequentially трябва да е последователно, моя речник не изкарва подобна дума добре аз съм с грешка явно... да съм гледал :(
0
georgiev10 avatar georgiev10 4 Точки

83 е колега, и аз се заблудих в началото ама после си прочетох цялото условие.

0
Bojidar_At avatar Bojidar_At 6 Точки

Колега мисля, че теста си е верен. Сигурно си се подвел по 2-ките, но в условието пише, да удвояваме сумата, само на наредените еднакви символи (първите 3 са наредени, а четвъртата е отделно).

2C 2H 2D = 12

AS           = 15

10H 10C   = 40

2S            = 2

KD            = 14

                 ______

                   83

 

 

0
scinetic avatar scinetic 40 Точки

Беше ми сложен. Изкарах 90 точки от втора задача и т'ва беше.. :\

2
arsoman avatar arsoman 419 Точки

Здравейте, колеги! Интересно ми е как така имам 220 точки от изпита, плюс всички домашни, а сега ми пише 0 точки в judge?!?! Моля някой ако знае, особено от екипа на Софтуни, да обясни какво значи това и защо е така?!

Иначе и на мен ми се видя доста над нивото на C#. Трябваше да е подобен, ама е по-труден, мое мнение. Така и не разбрах, как ми дава тайм-лимит на 4 отговора, 3 признава, други 3 тотално грешни! Ще очаквам с нетърпение да видя решенията, защото вкъщи всички задачи са ми под 0.3, а на изпита за 4 вложени цикъла и 4-5 иф-а имам 0.75....

0
aslv1 avatar aslv1 304 Точки

Отначало и аз имах 3 timelimit-а на първа задача, но малко я оптимизирах и си мина.

Според мен генерирането на низовете гълта по-голямата част от времето.

Неоптимизиран вариант - 70/100 - http://judge.softuni.bg/Contests/Submissions/View/28493

Оптимизиран вариант - 100/100 - http://judge.softuni.bg/Contests/Submissions/View/29149

0
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

И аз бях днес на изпит. Имам 400/400, но с голяма мъка и то по-конкретно на последната задача. За около час реших първите 3 и после зациклих на 4-тата и над 3 часа се мъчих с нея. Проблемът беше, че тръгнах по-доста по сложен начин, а после с колегите обсъдихме и видях че има варианt и по-лесно да се реши. Ползвах TreeMap, вътре HashMap и вътре TreeSet .И по едно време много се оплетох, като трябваше да достигам до вътрешният сет и да добавям работи. Се пак всичко мина добре .. Поздравления на всички които са доволни от резултата си, а на тези които не са ще чакат поправка :)

0
arsoman avatar arsoman 419 Точки

Точно на последната задача беше яко гадно! И аз тръгнах с тези вложените, но синтаксиса бе побърка, едвам добавях стойности, но те се триеха, заради еднаквите ключове, голяма мъка с тоя синтаксис беше, поне 30 мин....За другите задачи наистина ми е интересно как начинаещ ще ги реши, аз стигнах до примерните отговори от самите листи, но при автоматичното....Дано съм го взел... И ако може да ми кажеш как добавяш стойност в Map<String, TreeSet<String>> primer=new TreeMap<String, TreeSet<String>>();

Благодаря!
1
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

Беше много кофти, и аз 3 часа отделих на нея и се загубих в мислите си просто- поне 3-4 пъти си казвах, че няма начин да е толкова сложно и се опитвах да измисля по-прост начин, но все пак го докарах до края. Тук съм публикувал решенията си от изпита можеш да ги разгледаш !

0
dani_ddd avatar dani_ddd 82 Точки

Ето моето скромно решение. И аз се подлъгах да почна с мапс, обаче се оплетох яко в синтаксиса. Затова я реших с два сета и един ArrayList<String[]>. Всеки масив в листа е сплитнатия ред данни. След това итерирам пред листа и добавям всеки втори елемент от всеки масив в сет. Така получавам сет с уникални имена на потребители. 

След това завъртам един цикъл, който итерира всички стойности на сета с потребителите. В него - цикъл, който итерира през листа с масиви, като вътре проверявам дали втората стойност на масива е равна на името на потребителя. Ако е равна - добавям първата стойност в масива в нов сет, който пази ID и събирам третата стойност в променлива, която брои продължитеността на сесията. Така, като приключи този цикъл, имам сет с всички уникални ID и общата продължителност. Форматирам изхода, принтирам го, нулирам сета за ID и продължителността на сесиите и отново завъртам вътрешния цикъл за следващия потребител.

for (int i = 0; i < numberOfLines; i++) {
line = scanner.nextLine().split(" ");
rawInput.add(line);
users.add(line[1]);
}

int visits = 0;
Set<String> IPs = new TreeSet<String>();

for (String userName : users) {

for ( int i = 0; i < numberOfLines; i++) {
if (rawInput.get(i)[1].equals(userName)) {
visits += Integer.parseInt(rawInput.get(i)[2]);
}
}

for (int i = 0; i < numberOfLines; i++) {
if (rawInput.get(i)[1].equals(userName)) {
IPs.add(rawInput.get(i)[0]);
}
}

System.out.println(userName + ": " + visits + " " + IPs);
visits = 0;
IPs = new TreeSet<String>();
}

0
Valleri avatar Valleri 304 Точки

120 : ))) Очаквам поправката.

1
scinetic avatar scinetic 40 Точки

Е кво очакваш, нали минаваш? :D

1
arsoman avatar arsoman 419 Точки

Това няма как да се знае, докато не излезе крайното класиране, вероятно пак ще има скалиране на резултатите, щото днес беше най-слабия ден....Пък и с една задача, май е трудна работа..

1
kkiryazov avatar kkiryazov 16 Точки

Според мен изпита вчера 01.06.2014 не беше по-труден от входния изпит по C#. Интернета беше постоянен и judge системата си работеше коректно.

Напълно подкрепям мнението на колегата, който спомена, че нямаше силно изразена разлика в трудността между отделните задачи. Аз лично 4-та задача я реших с 2 HeshMap-a ( <String, Long> и <String, ArrayList<String> ) и това май ми беше най-лесната задача. Подводните камъни за мен се оказаха два:

1. В първа задача когато се създават низове за сравнение а|b==c|d правих кастването Integer.toString(число), което първо създава обект, пък на този обект му прави парсване и т.н. вместо това "" + число и затова в тази задача имам 3 Time Limit грешки.

2. В трета задача вместо да ползвам правилните регулярни изрази върху числовия изра зада извлека числата и значите ( + и - ) между тях, аз си разписах цялата логика по парсването и разбирасе изкочиха случаи, които не бях обработил като например -число-число.

Най-важното за което аз съм се записал обаче е налице, а именно допопълване на знанията :)

Успех на всички с предстоящите курсове и изпити.

2
arsoman avatar arsoman 419 Точки

Не мога съвсем да се съглася с теб, колега. На приемния изпит имаше задача, която се решаваше с 3-4 ифа и проста сума на числа....А тук иначе си прав, задачите бяха близки по трудност, но както и да е, нивото ще се повишава, но се надявам, че ще е съобразено все пак и с начинаещи, защото нали това е идеята на Софтуни!

7
alexander.velchev avatar alexander.velchev 28 Точки

И аз съм съгладен с арсоман,не критикувам или хейтвам но според мен за начинаещи е много трудно да се усвои целия материал за толкова време,но каквото такова.....продължаваме напред,света несвърша :дд

7
shan0 avatar shan0 53 Точки

Стига бе, не мисля,че има база за сравнение, при положение,че изпита на C# , 3 от задачите ми се решаваха с 10 реда код и то елементарен, тук си се искаше доста повече да знаеш кое как става и кое как се ползва. Лично мнение :) Аз се осрах, ще чакаме поправката.

3
anton_cholakov avatar anton_cholakov 88 Точки

Аз бях на първи юни a.k.a. вчера..

Впечатления на трезва глава:
 - Задачите бяха напълно решими.. Когато се прибрах и ги разгледах, просто се учудих какви глупости съм вършил 
 - Когато се ходи на изпит, трябва да се мисли само и единствено за изпита и нищо странично! ЗАКОН

Какво направих аз:
 - Тръгнах да решавам по много изкривени начини, избягах от простичките и ефективни решения и резултатът е налице - След първите 2 часа бях на нулата, това допълнително ме изнерви.. а на всичкото отгоре и концентрацията ми беше на нула..
 - От там последваха поредните глупости като например да не можеш да напишеш "[+- ]+" или да опитваш чрез въртенето на цикли да избягваш повторения вместо просто да сравниш с един if блок дали текущите елементи съвпадат...
 - Брой точки: 70, на фона на 289 на приемния.. но вината не е в задачите, а в самия мен, защото аз лично можех да ги реша и бяха много приятни между другото, но.. както и да е

 

Най-важното, което се получи вчера.. Ужасният ми резултат ме надъха! Разбрах какво трябва и какво не трябва да се прави на изпит!

Успех на всички!

20
magdalena70 avatar magdalena70 96 Точки
А кога излиза класирането?
0
anton_cholakov avatar anton_cholakov 88 Точки

Не съм сигурен, предполагам - скоро :)

0
anton_cholakov avatar anton_cholakov 88 Точки

Резултатите вече са качени :)

0
ivaylo.yanchev.5 avatar ivaylo.yanchev.5 80 Точки

Аз се явих на 01.06. Лесните задачи за мен бяха 4-та и 3-та. Първите 2 събмита на 4-та не ми даде максимума, само защото бях забравил да сортирам резултатите. За нея реших да карам по по-простия вариант - 3 Map-a, като 3-тия map ми сортира / изтрива дубликациите на IP-тата. 3-та също не ме затрудни, не съм ползвал regular еxpressions на нея. Досетих се, че трябва да се ползва BigDecimal. За 1-ва и 2-ра загубих 2 часа в началото без да стигна до резултат за събмит-ване. След като реших 3-та и 4-та се върнах към първите две, изтрих почти всичко и започнах наново. Реших и тях. Определено имаше много уловки, на които неопитни (начинаещи) програмисти биха се хванали. Няколко пъти се усмихвах на ум като усетя някоя. За мен, тези задачи не бяха в никой случай лесни. Поздравявам всички, които са се справили!

1
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.