Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5294 Точки

Предложения за безплатна изработка на сайтове от нестопански организации

В тази тема организации с идеална цел могат да заявят желание да им се изработи безплатен уеб сайт от курсист в WordPress курса в СофтУни, а студенти от СофтУни могат да предложат своите безплатни услуги по изработката. Сайтовете се изработват с учебна цел и не е грантирано, че ще бъдат достатъчно добри, за да се ползват на практика, но има добри шансове.

  • Организацията описва накратко проекта и основните страници в него и оставя свой контакт. Студентите се свързват и се уговарят с организацията дали могат да поемат изграждането на сайта.
  • Студентите също могат да оставят свой контакт и да опишат в какви области им е интересно да направят сайт.

В тази тема можете свободно да потърсите кой да ви изработи сайт (ако сте организация) или да предложите услугите си по изработка на WordPress сайт (ако сте студент).

Ето и цялата история около безплатните WordPress сайтове:

В СофтУни провеждаме курс по изграждане на уеб сайтове с WordPress на начално ниво. Курсът обхваща изграждане на съвременни уеб сайтове и в него всеки студент трябва да изработи и защити практически курсов проект - WordPress сайт в Интернет, с домейн, инсталирана тема, изградени страници и смислено, полезно някому съдържание.

В курса сме заложили, че студентите трябва да направят сайт, който да се ползва в практиката от реално действаща организация (или бизнес), вместо да се забавляват с проект, който да отиде накрая "в кошчето за боклук". Затова насърчаваме студентите да се свържат с организации, които имат нужда от сайт и да работят с тях, за да изградят нещо, което ще е полезно на някого. Така и мотивацията им ще е по-голяма, като знаят, че сайтът наистина ще се ползва и не може да е недовършен или счупен, че трябва да е удобен, че трябва информацията да е смислена, дизайнът да съответства на визията на организацията и т.н.

Търсим организации, които имат нужда от сайт, но не могат да си позволят да платят за такъв. Предпочитаме да помогнем на организации или проекти с идеална цел, фондации, НПО, каузи и инициативи в полза на обществото и други некомерсиални идеи.

Сайтът трябва да не е сложен и да може да се направи с готова WordPress тема с визуален редактор за 10-20 часа работа. Ето няколко примера за такива сайтове от фондации или организации, които ползват WordPress: https://karindom.org, http://animusassociation.org, http://conf.softuni.bg, http://2doit.co/softcon/. Сайтът не включва авторски графичен и уеб дизайн (това не се изучава в курса), както и не трябва да включва програмиране и разработка на нестандартни за WordPress модули и функционалности (това не се учи в курса). Става дума за малък стандартен уеб сайт с няколко страници с информация: заглавна страница (картинка / слайдер / друго) + информационни страници + новини (блог / статии) + контакти и такива неща.

Организациите са поканени да споделят своите проекти или каузи, за които имат нужда от съвременен уеб сайт. Опишете:

  • Име на проект
  • Няколко изречения
  • Основни страници (примерно: заглавна страница, новини, проекти, контакти)
  • Стар сайт (ако има)

Студентите са поканени да споделят от работа по какви проекти се интересуват и биха ги работили с удоволствие. Опишете:

  • Име, контакт (примерно FB профил или email)
  • Няколко думи от какво се интересувате.

За студентите смятам, че ще е полезно да имат реален, работещ в практиката проект, който да сложат в своето портфолио и CV.

Надявам се този проект да даде светлина на организации, които имат кауза, но нямат ИТ специалисти, които да им направят сайт, а студентите да се вдъхновят помагайки на реални каузи за обществото. Успех на всички!

Наков

9
WordPress Basics 06/04/2017 16:43:06
nakov:
Затварям темата, тъй като срокът за избор на проект за всички студенти приключи. Надявам се да е имало добри напасвания студент-организация. Следващото издание на курса ще бъде юли-август 2017 г. и вероятно пак ще пуснем възможност студенти да работят по проекти на граждански организации с нестопанска цел.
S.Georgiev91 avatar S.Georgiev91 37 Точки

Привет! Аз бих се радвал да направя нещо, което да е полезно и да остане.

Казвам се Стоил и който иска може да се свърже с мен на мейл stoil.g.bg@gmail.com.

Вече ме заеха :)

 

4
06/04/2017 17:06:37
iliyan_hadziev avatar iliyan_hadziev 0 Точки

Здравейте,

ние сме организация с нестопанска цел. Кандидатствахме с проект към Министерството на труда и социалната политика в насока подпомагане на хората с увреждания да си намерят работя, чрез оказване на подкрепа, мотивация и обучения за да станат конкурентоспособни на пазара на труда. Към днешна дата проектът е одобрен и се нуждаем от сайт за да представяме текуща информация свързана с проекта, както и информация за подобни инициативи подкрепящи устойчивото развитие. Страниците на сайта трябва да са: заглавна страница, новини, проекти, контакти. Надяваме се някой да ни помогне и с ваша помощ да успеем да достигнем до повече хора. При проявен интерес, моля свържете се с нас на email: curon_ngo@abv.bg

0
iliyan_hadziev avatar iliyan_hadziev 0 Точки

Благодарим на 

Svetlin Nakov (nakov) за инициативата. Нека продължава със своята работа да свързва организации и хора, за да си бъдат взаимно полезни. По нашия сайт, вече има ангажиран човек. Успех и за напред.

0
Diana08 avatar Diana08 0 Точки

Здравейте,

Ние сме нова start up компания MindStorm Team. Имаме нужда от сайт. :)

Екипът се състои от психолози :) Занимаваме се с обучения, оранизационно консултиране.

Нашата мисия е:

Подобряване благосъстоянието и менталното здраве на служителите.

Образованието, развитието на човешкия капитал в бизнеса.

Хуманизацията на обществения и бизнес живот в страната. 

Помощ за възрастни и деца в неравностойно състояние.

Моят е-мейл е: diana.kurshumova@gmail.com

Повече детайли, можем да обсъдим на лични.

 

0
Peterkalinov avatar Peterkalinov 0 Точки

Здравейте,

Казвам се Петър Калинов и темата, която представяте е интересна за мен.

Ще се радвам да науча повече.

Моят mail адрес е peter@kalinov.eu

 

0
VladoGenov avatar VladoGenov 45 Точки

Прекрасен обществено-полезен подход, г-н Наков с двустранна полза, както за практиката на студентите, така и за обществото. Поддържам 24-часово Он-лайн некомерсиално радио в обществена полза, което осъществява дейността си въз основа на доброволен труд. Имаме стар WEB-сайт, който отдавна има нужда от обновяване, но нямаме възможност към момента. Има средно-сложна функционалност. Бихме се радвали на помощ от ентусиазирани, гъвкаво-мислещи и успяващи да реализират практически идеите си стдуденти, като се надяваме ако това се реализира, то да бъде и за огромна тяхна полза, както в обучението, така и в оценката на знанията им!

Ако някой би се ангажирал и идеята Ви допада, можете да пишете на следният емейл:
studio@radiovot.net
Владо Генов
радио "Глас на Истината"

0
06/04/2017 16:08:06
tboyajieva avatar tboyajieva 1 Точки

Здравейте, ние сме Асоциация за иновативен Мениджмънт STOOS Network Bulgaria. Промотираме иновативни форми на мениджмънт с повече гъвкавост,балансираност на интересите на работодатели и служители и уважение към всички на работното място.  Организираме събития, конференции, искаме да правим анкети към компании и други дейности. Имаме сайт, но не е добър, не ни дава много възможности да развиваме дейността си Ще се радвам да работим с някой от СофтЮни по подобряването му. Сегашният сайт е на www.stoos.bg  Моля пишете ми, ако искате да работим заедно на tania@tab-bg.com

0
bobirok avatar bobirok 1 Точки

Здравейте, ако някой има желание да му бъде направен сайт - персонален или фирмен нека се свърже с мен на имейл: bobirok71@gmail.com

0
PavelAvramov avatar PavelAvramov 3 Точки

Здравейте ! Аз също мога да помогна на някой който има нужда от сайт. Ще се радвам да направя нещо за другите :) 

Поздрави !

0
NellyGergevska avatar NellyGergevska 0 Точки

Здравейте, Павел! Ние сме Фондация "Малкият принц на Хисаря", основана преди 2 години. Една от основните цели на фондацията е развитие и утвърждаване на духовните ценности и културата на българското общество. Средствата, с които фондацията постига целите си, са: обединяване усилията на специалисти от различни области за подпомагане целите на фондацията; организация и съдействие на обществени инициативи и кампании за духовно и физическо израстване в социалната, културната област, спорта, околната среда, фолклора, народните обичаи и традиции и други области привличане на широко гражданско участие за осъществяване целите на фондацията. Проектът, по който скоро стартирахме работа е свързан с експониране чрез снимки и статии на живота преди години в Хисаря и близките населени места от общината. За да съберем на едно място всички материали за града - стари снимки, информация, истории на фамилии, живяли в града, легенди за него и т.н. ни е необходим сайт. Ще сме благодарни, ако някой вземе присърце нашата идея и ни помогне. За повече информация, можете да се свържете с нас на имейл: princehisarya@gmail.com 

0
n_avdzhiev avatar n_avdzhiev 0 Точки

Здравейте!

С радост бих направил безплатно сайт на вашата фирма/организация. Нямам никакви предпочитания към тематиката.

Който е заинтересован може да ми пишете на имейл - nedqlko.avdjiev@abv.bg

0
EvaKuleva avatar EvaKuleva 0 Точки

Здравейте, готини хора,

Моя проект се казва 'Щастливи хора споделят своята история'

С него целя да вдъхновя и да вдъхна вяра на хора, които не са щастливи в своя любовен живот, както и хора, които не са удовлетворени от своята работа.

Представям си да има начална страница с няколко рубрики (Любов, Кариера, Майчинство примерно), в които да публикуваме долните и нови реални истории.

И страница за контакт,

Събрала съм близо 20 истории на щастливи двойки, можете да ги видите тук:
https://www.slideshare.net/EvaKuleva/ss-35778041

Както и 2 вдъхновяващи истории на тема работа и майчинство. Можете да ги прочетете на долните линкове:

https://www.facebook.com/RareLifeCoaching/photos/a.173061849481889.37576.170489413072466/1233644473423616/?type=3&theater

https://www.facebook.com/RareLifeCoaching/photos/a.173061849481889.37576.170489413072466/1178772075577523/?type=3&theater

Ще съм благодарна някой да ми помогне да създам този сайт :)

Ако идеята те вдъхновява, обади ми се или ми пиши.

Ева

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching

+359 889 237 207

evakuleva@gmail.com

https://remote.com/rarelifecoaching

0
SimeonStoychev avatar SimeonStoychev 1 Точки

Предложение за сайт на "Национално състезание по гражданско и търговско право"

 

Здравейте, хубави хора,

 

С неколцина колеги юристи от години организираме национално състезание по гражданско и търговско право за студентите от юридическите факултети в България. Състезанието е тип "moot court", т.е. симулиран съдебен процес. Провежда се всяка година в някои от уикендите на месеците април или май в Съдебната палата в София. Понеже този тип знания и умения са извън програмата на университетите, това състезание е от малкото възможности за студентите за такъв тип предизвикателство и работа, както и възможност за тях да си сверят часовника и да видят, накъде вървят колегите им от другите български университети. Състезание е доста популярано сред студетните по право и всяка година имаме над 100 кандидати за участие от почти всички юрдически факултети в България, от които до финалите стигат около 1/3.

Всички колеги, които помагат в писането на тестовете, казусите, съдйистването и организационната работа за тази инициатива, работя на доброволни начала и дават десетки часове от личното си свободно време всеки път, за да може да продължи да съществува тази традиция. Имаме няколко верни спонсора, но, разбира се, това, което не достига, покриваме с лични средства.

За да имаме лице за пред юридическата общност и да достигме до повече хора сме направили страница във Facebook и една интернет страница, която за съжаление не е много за пред хората: saccl.info :) Понеже страницата изглежда отковено зле, повечето ни новини минват през Facebook и я ползваме само за нещата, които не могат да станат удобно чрез Facebook, като например download на определени документи - тестове и казуси.

Ще бъдем адски благодарни, ако някой от вас ни помогне на очовечим нашаия уеб сайт и го направим настина привлекатален за младите амбициозни юристи.

Ако някой от вас проявява интерес към създаването на страница за тази NGO инициатива, моля да ми пише на: simeon.stch@gmail.com. Благодаря.

Поздрави,

Симеон

0
DanailYovchev avatar DanailYovchev 1 Точки

Здравейте,

Казвам се Данаил Йовчев и съм геолог към катедра "Минералогия, петрография и полезни изкопаеми" към Геолого-Географски факултет на Софийски Университет. Имаме нужда от изготвяне на сайта за представяне на катедрата :) с малко табове - начало, преподаватели (където ще е основното съдържание), новини и контакти. Разполагаме с наличната информация за преподавателите и актуални снимки, домейн и сървър (http://www.mpeg.gea.uni-sofia.bg/). Нашите системни администратори не могат да се справят и с такава задача :(, затова ако идеята ви се струва интересна моля да се свържете с мен dyyovchev   @   gea.uni-sofia.bg.

Поздрави и здраве :)

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.