Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5296 Точки

Предложения за безплатна изработка на сайтове от нестопански организации

В тази тема организации с идеална цел могат да заявят желание да им се изработи безплатен уеб сайт от курсист в WordPress курса в СофтУни, а студенти от СофтУни могат да предложат своите безплатни услуги по изработката. Сайтовете се изработват с учебна цел и не е грантирано, че ще бъдат достатъчно добри, за да се ползват на практика, но има добри шансове.

  • Организацията описва накратко проекта и основните страници в него и оставя свой контакт. Студентите се свързват и се уговарят с организацията дали могат да поемат изграждането на сайта.
  • Студентите също могат да оставят свой контакт и да опишат в какви области им е интересно да направят сайт.

В тази тема можете свободно да потърсите кой да ви изработи сайт (ако сте организация) или да предложите услугите си по изработка на WordPress сайт (ако сте студент).

Ето и цялата история около безплатните WordPress сайтове:

В СофтУни провеждаме курс по изграждане на уеб сайтове с WordPress на начално ниво. Курсът обхваща изграждане на съвременни уеб сайтове и в него всеки студент трябва да изработи и защити практически курсов проект - WordPress сайт в Интернет, с домейн, инсталирана тема, изградени страници и смислено, полезно някому съдържание.

В курса сме заложили, че студентите трябва да направят сайт, който да се ползва в практиката от реално действаща организация (или бизнес), вместо да се забавляват с проект, който да отиде накрая "в кошчето за боклук". Затова насърчаваме студентите да се свържат с организации, които имат нужда от сайт и да работят с тях, за да изградят нещо, което ще е полезно на някого. Така и мотивацията им ще е по-голяма, като знаят, че сайтът наистина ще се ползва и не може да е недовършен или счупен, че трябва да е удобен, че трябва информацията да е смислена, дизайнът да съответства на визията на организацията и т.н.

Търсим организации, които имат нужда от сайт, но не могат да си позволят да платят за такъв. Предпочитаме да помогнем на организации или проекти с идеална цел, фондации, НПО, каузи и инициативи в полза на обществото и други некомерсиални идеи.

Сайтът трябва да не е сложен и да може да се направи с готова WordPress тема с визуален редактор за 10-20 часа работа. Ето няколко примера за такива сайтове от фондации или организации, които ползват WordPress: https://karindom.org, http://animusassociation.org, http://conf.softuni.bg, http://2doit.co/softcon/. Сайтът не включва авторски графичен и уеб дизайн (това не се изучава в курса), както и не трябва да включва програмиране и разработка на нестандартни за WordPress модули и функционалности (това не се учи в курса). Става дума за малък стандартен уеб сайт с няколко страници с информация: заглавна страница (картинка / слайдер / друго) + информационни страници + новини (блог / статии) + контакти и такива неща.

Организациите са поканени да споделят своите проекти или каузи, за които имат нужда от съвременен уеб сайт. Опишете:

  • Име на проект
  • Няколко изречения
  • Основни страници (примерно: заглавна страница, новини, проекти, контакти)
  • Стар сайт (ако има)

Студентите са поканени да споделят от работа по какви проекти се интересуват и биха ги работили с удоволствие. Опишете:

  • Име, контакт (примерно FB профил или email)
  • Няколко думи от какво се интересувате.

За студентите смятам, че ще е полезно да имат реален, работещ в практиката проект, който да сложат в своето портфолио и CV.

Надявам се този проект да даде светлина на организации, които имат кауза, но нямат ИТ специалисти, които да им направят сайт, а студентите да се вдъхновят помагайки на реални каузи за обществото. Успех на всички!

Наков

9
WordPress Basics 06/04/2017 16:43:06
nakov:
Затварям темата, тъй като срокът за избор на проект за всички студенти приключи. Надявам се да е имало добри напасвания студент-организация. Следващото издание на курса ще бъде юли-август 2017 г. и вероятно пак ще пуснем възможност студенти да работят по проекти на граждански организации с нестопанска цел.
poppydust avatar poppydust 1 Точки

Здравейте! 
Аз съм част от екип "Идеалист", който спечели последното състезание за българи с опит в чужбина - Идейник 2. Нашият проект, който набра изключителна обществена подкрепа, се казва "Онкосправочник" и цели създаването на информационен интернет сайт-търсачка с информация и контакти на онколози/специалисти разпределени по административните области на страната, секция, в която можем да качваме актуални новини и информация за клинични проучвания, както и форум. Много бихме се радвали ако някой би искал да помогне на нашата идеалистична кауза! :) 

Моля, ако има някой заинтересован, нека ми пише на имейл blagovesta@mail.bg 
Благодаря ви! :) 

0
NellyGergevska avatar NellyGergevska 0 Точки

Здравейте! Ние сме Фондация "Малкият принц на Хисаря", основана преди 2 години. Една от основните цели на фондацията е развитие и утвърждаване на духовните ценности и културата на българското общество. Средствата, с които фондацията постига целите си, са: обединяване усилията на специалисти от различни области за подпомагане целите на фондацията; организация и съдействие на обществени инициативи и кампании за духовно и физическо израстване в социалната, културната област, спорта, околната среда, фолклора, народните обичаи и традиции и други области привличане на широко гражданско участие за осъществяване целите на фондацията. Проектът, по който скоро стартирахме работа е свързан с експониране чрез снимки и статии на живота преди години в Хисаря и близките населени места от общината. За да съберем на едно място всички материали за града - стари снимки, информация, истории на фамилии, живяли в града, легенди за него и т.н. ни е необходим сайт. Ще сме благодарни, ако някой вземе присърце нашата идея и ни помогне. За повече информация, можете да се свържете с нас на имейл: princehisarya@gmail.com 

0
VivchoVergilov avatar VivchoVergilov 1 Точки

Име на проект: Народно читалище "Здравец - 2007"

Здравейте! В момента читалището ни няма уеб сайт и ще се радваме, ако някой прояви интерес и ни разработи безплатно съвременен уеб сайт, защото средствата с които разполагаме са ограничени и целеви. Желанието ни е основните страници да са: заглавна страница  с: начало; дейности; библиотека; галерия; за нас; контакти  и евентуално препратка към фейсбук страницата на Народно читалище "Здравец - 2007", където в момента секретаря публикува новини и снимков материали от събитията ни. 

Ако някой прояви интерес към нашата идея, нека да ми пише на e-mail: chitalishtezdravets@mail.bg .

Предварително Ви благодарим за прекрасната възможност, която предлагате!

Успешна седмица.

0