Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5296 Точки

Предложения за безплатна изработка на сайтове от нестопански организации

В тази тема организации с идеална цел могат да заявят желание да им се изработи безплатен уеб сайт от курсист в WordPress курса в СофтУни, а студенти от СофтУни могат да предложат своите безплатни услуги по изработката. Сайтовете се изработват с учебна цел и не е грантирано, че ще бъдат достатъчно добри, за да се ползват на практика, но има добри шансове.

 • Организацията описва накратко проекта и основните страници в него и оставя свой контакт. Студентите се свързват и се уговарят с организацията дали могат да поемат изграждането на сайта.
 • Студентите също могат да оставят свой контакт и да опишат в какви области им е интересно да направят сайт.

В тази тема можете свободно да потърсите кой да ви изработи сайт (ако сте организация) или да предложите услугите си по изработка на WordPress сайт (ако сте студент).

Ето и цялата история около безплатните WordPress сайтове:

В СофтУни провеждаме курс по изграждане на уеб сайтове с WordPress на начално ниво. Курсът обхваща изграждане на съвременни уеб сайтове и в него всеки студент трябва да изработи и защити практически курсов проект - WordPress сайт в Интернет, с домейн, инсталирана тема, изградени страници и смислено, полезно някому съдържание.

В курса сме заложили, че студентите трябва да направят сайт, който да се ползва в практиката от реално действаща организация (или бизнес), вместо да се забавляват с проект, който да отиде накрая "в кошчето за боклук". Затова насърчаваме студентите да се свържат с организации, които имат нужда от сайт и да работят с тях, за да изградят нещо, което ще е полезно на някого. Така и мотивацията им ще е по-голяма, като знаят, че сайтът наистина ще се ползва и не може да е недовършен или счупен, че трябва да е удобен, че трябва информацията да е смислена, дизайнът да съответства на визията на организацията и т.н.

Търсим организации, които имат нужда от сайт, но не могат да си позволят да платят за такъв. Предпочитаме да помогнем на организации или проекти с идеална цел, фондации, НПО, каузи и инициативи в полза на обществото и други некомерсиални идеи.

Сайтът трябва да не е сложен и да може да се направи с готова WordPress тема с визуален редактор за 10-20 часа работа. Ето няколко примера за такива сайтове от фондации или организации, които ползват WordPress: https://karindom.org, http://animusassociation.org, http://conf.softuni.bg, http://2doit.co/softcon/. Сайтът не включва авторски графичен и уеб дизайн (това не се изучава в курса), както и не трябва да включва програмиране и разработка на нестандартни за WordPress модули и функционалности (това не се учи в курса). Става дума за малък стандартен уеб сайт с няколко страници с информация: заглавна страница (картинка / слайдер / друго) + информационни страници + новини (блог / статии) + контакти и такива неща.

Организациите са поканени да споделят своите проекти или каузи, за които имат нужда от съвременен уеб сайт. Опишете:

 • Име на проект
 • Няколко изречения
 • Основни страници (примерно: заглавна страница, новини, проекти, контакти)
 • Стар сайт (ако има)

Студентите са поканени да споделят от работа по какви проекти се интересуват и биха ги работили с удоволствие. Опишете:

 • Име, контакт (примерно FB профил или email)
 • Няколко думи от какво се интересувате.

За студентите смятам, че ще е полезно да имат реален, работещ в практиката проект, който да сложат в своето портфолио и CV.

Надявам се този проект да даде светлина на организации, които имат кауза, но нямат ИТ специалисти, които да им направят сайт, а студентите да се вдъхновят помагайки на реални каузи за обществото. Успех на всички!

Наков

9
WordPress Basics 06/04/2017 16:43:06
nakov:
Затварям темата, тъй като срокът за избор на проект за всички студенти приключи. Надявам се да е имало добри напасвания студент-организация. Следващото издание на курса ще бъде юли-август 2017 г. и вероятно пак ще пуснем възможност студенти да работят по проекти на граждански организации с нестопанска цел.
karamanev avatar karamanev 1 Точки

Здравейте, колеги,

моят проект не е некомерсиален... но и точно комерсиален не е. Редактор съм в списание и пред последната година полагам усилия, за да популяризирам един голям български фотограф от близкото миналото - Йордан Йорданов - Юри. Първата стъпка беше да напиша роман за живота му, сега набирам средства, за да издадем албум с неговите фотографии. Затова си мисля, че е нужна допълнителна платформа извън фейсбук, която да събере цялата информация. Предполагам, че начинанието би било любопитно за хора с интереси към фотографията и/или литературата, за момента цялата информация по него е събрана тук:

https://www.facebook.com/YordanYordanovYuri/ 

https://spisanie8.bg/магазин/208-и-додето-се-раждат-лъчите.html

Сайтът би се вписал в търсената концепция според мен, ще са нужни 4 или 5 секции - биография, галерия с фотографии, информация за романа, новини и контакти. Много бързо мога да подготвя конкретната структура, но, разбира се, може да го обсъдим и конкретно ако някой прояви интерес.

За връзка с мен: karamanev@yahoo.com

Хубав ден и свежа седмица желая,

Георги

0
ChristianAntonoff avatar ChristianAntonoff 2 Точки

Здравейте,

 

Проектът ни се казва The Beautiful Faces of Syria. Ние сме група ентусиасти, който искат да покажат и другото лице на Сирия - това на страна с богата история, култура и традиции. Целта ни е чрез серия от различни мероприятия да покажем красотата на тази страна. Ще разкажем за хората дошли у нас и намерили нов дом. Ще вкусим и от екзотиката и обаянието на тази страната и нейната кухня.

Това от което се нуждаем е сравните изчистен и скромен сайт със следната структура:

 • News
 • About
 • Blog
 • Events
 • Media
 • Gallery
 • Links (Facebook, Twitter, etc)

Ако проявявате интерес, моля пишете на thebeautifulfaceofsyria@gmail.com


Благодаря предварително,

Кристиян Антонов


 

1
10/04/2017 18:33:22
AutismToday avatar AutismToday 2 Точки

Здравейте!

 Ние сме сдружение "Аутисъм днес" и бихме искали да се възползваме от разработването на сайт.

 „Аутизъм днес“ е сдружение, учредено от специалисти в областта на приложния поведенчески анализ, общественици и родители на деца с аутизъм.

 Мисията на организацията е обучението на специалисти и създаване на професионално общество в България за работа с деца с аутизъм, което използва научно доказани методи и се придържа към световните и европейски професионални и етични стандарти за практика.

E-mail за контакт: autismtodayaba@gmail.com

1
MariaManolova avatar MariaManolova 1 Точки

Здравейте!

Благодаря за прекрасната идея и възможност!

Ние сме НПО - Сдружение "Католически скаути - България" и имаме нужда от сайт. Ние сме млада и динамична организация и досега не сме имали такъв, а ни е много необходим.

Сдружение “Католически Скаути - България” е християнски младежки съюз, създадено през 2014 г., чието основаване е продиктувано от необходимостта от младежко и юношеско образование чрез скаутските принципи в Католическата църква в България да развиват своя потенциал с помоща на практиката на традиционното скаутство на Бейдън-Пауъл - утвърждаване на християнските принципи и ценности. 
Сдружението е член на Международното Сдружение на Гидове и Скаути на Европа - Федерация на Европейското Скаустсво, което от своя страна е международно частно сдружение на верни християни подлежащи на Папското Право и притежава юридическа правосубектност. Сдружението се ръководи и от църковното право на Католическата Църква.

Сдружението “Католически Скаути България” е доброволна, направителствена, неполитическа, невоенизирана образувателна организация, отворена за всички млади хора, без разлика на произход, раса, пол, приемащи християнските ценности и религия. 
Сдружението е с широки перспективи за разпространение на дейности сред младите в църквата. Дейността на скаутите предимно е сред природата, целта е да се постигне разбирателство на младия човек с природата и околните чрез прилагането на християнските принципи. Дейностите са свързани с екология, оцеляване в природата, лагеруване, спортни мероприятия, благотворителност, международен обмен и обучение.

 

Моля, ако някой прояви желание, нека се свърже с мен - manollova.maria@gmail.com

Благодаря!

Мария

0
IlianaStoicheva avatar IlianaStoicheva 1 Точки

Здравейте,

Благодаря за прекрасната възможност, която предлагате!

Казвам се Илиана Стойчева и съм председател на Българска платформа към Европейско женско лоби. Ние сме коалиция от 8 неправителствени организации, които работят срещу домашното насилие, трафик на жени и деца, равнопоставено участие на жените и мъжете във всички сфери на обществения живот и срещу дискриминацията, основана на пола.

Бихме били щастливи, ако изработите сайт за нашата коалиция. Ще се радвам, ако се свържете с мен на balabanova.sto@gmail.com

За повече предварителна информация ви предлагам и линк към Европейско женско лоби, чиито членове сме www.womenlobby.com

Поздрави,

Илиана Стойчева

 

0
DeqnStefanov avatar DeqnStefanov 1 Точки

Здравейте, ние сме сдружение Future Leeway Movies, учредено през началото на тази година и нашите цели са популяризиране и утвърждаване на съвременното киноизкуство, театър, телевизия и литература в страната и в чужбина, създаване, разпространяване и подпомагане опазването на културни произведения в областта на театъра, музиката, киното, аудиовизията, литературата, киноизкуството и телевизията, откриване, подпомагане и обучаване на млади таланти в областта на културата, развиване и усъвършенстване на образованието в областта на изкуствата и културата и пр. Проектите ни се увеличават непрекъснато и се опитваме да направим проекти във всеки аспект на културата. Бихме се радвали, ако ни подкрепите, като ни направите сайт. Благодарim предварително.

Контакт с Прецедател на УС - deian_stefanov@abv.bg / 0899-984-184 / https://www.facebook.com/xdeyan.stefanov

Контакт с екип на сдружението - future.leeway.movies@gmail.com

Facebook :

https://www.facebook.com/FLMovies/

https://www.facebook.com/FLMProjects/

https://www.facebook.com/FLMCharity/

0
balkanskiprosvetitel avatar balkanskiprosvetitel 1 Точки

Здравейте!

Пишем ви от Народно Читалище "Балкански Просветител-1871" гр.Смолян. Бихме желали да ни помогнете да си направим

сайт. Досега сме нямали, но работим по въпроса. Имаме си вече платен домейн :balkanskiprosvetitel.bg

На етап сме избиране на подходяща тема от Wordpress. Харесали сме тема "Twenty Ten", но приемаме и други предложения.

Сайта искаме да е лек, responsive, изчистен, свеж. Ще съдържа стандартни колони като Новини, История, Танцови ансамбли, Вокална група, Библиотека, Програми, Контакти (в процес на уточняване са).

В заглавната страница искаме да се акцентира върху календар на събитията или новини.

Много ще се радваме, ако някой студент прояви интерес към нашия сайт. От скоро, читалището има ново настоятелство с млади попълнения, които се стремят да развиват дейността ни в по-големи мащаби. За съжаление, нямаме ИТ специалист и се учим сами.

Благодаря! 

При интерес пишете ни на: nch_balkanskiprosvetitel1871@abv.bg

 

 

0
Far1930 avatar Far1930 0 Точки

Име на проект: Народно читалище "Фар 1930" с. Паволче, общ. Враца

Здравейте, казвам се Мария Божковска и съм секретар и библиотекар към читалище "Фар 1930".  Преди една година имаше сайт pavolche.com, който за съжаление изчезна и фирмата, която го поддържаше не можа да го възстанови. Там беше публикувана информация за институциите /Читалище, Кметство, училище, детска градина/ и фирмите в селото. В момента читалището ни няма уеб сайт и ще се радваме, ако някой прояви интерес и ни разработи безплатно съвременен уеб сайт, защото средствата с които разполагаме са ограничени и целеви. Желанието ни е основните страници да са: заглавна страница и/или банери с: новини и събития; за нас; контакти; библиотека; художествена самодейност; отчетност, проекти и евентуално препратка към фейсбук страницата на селото Село Паволче- Pavolche Village, където в момента библиотекарите публикуват новини и снимков материал от събитията ни. 

Ако някой прояви интерес към нашата идея, нека да ми пише на e-mail: bojkovska@abv.bg или се свърже с мен на 0885322610.

Предварително Ви благодарим за прекрасната възможност, която предлагате!

Успешна седмица.

0
vchernev93 avatar vchernev93 1 Точки

Здавейте,

Името на нашата неправителствена организация е Млади Изслседователи за Младежко Развитие (Young Improvers for Youth Development) . Нуждаем се от нов уебсайт.

Ние сме група от млади хора, които винаги са готови да научат нещо и да го споделят. Наясно сме с нашата социална отговорност като младежи сме готови да бъдем по-активни и динамични и да използваме нашия потенциал по един добър и полезен начин. Като една от целите на групата, ние искаме да достигнем до повече младежи и да им дадем възможност да пътуват, да се срещнат с хора от други страни и да се учат чрез участие и сътрудничество. По този начин ние вярваме, че не само тези младежи ще имат шанс да разширят своя хоризонт, но и ще могат да контактуват с млади хора от други страни, да споделят своите идеи, култури, традиции ... и т.н. Целта ни е да придобием нови умения и да ги използваме за младите хора около нас, за да ги накараме да осъзнаят силата, енергията и потенциала си. Участието на младите хора, развитието на общността, правата на човека, междукултурния диалог и доброволчеството са част от темата, върху която се фокусираме.
Младите подобрители за развитие на младежта имат за цел да инициират, насърчават и прилагат мерки за устойчиво и активно развитие на качеството на живот, като се стремят да изградят отговорно и активно общество по отношение на културното, образователното, социалното и екологичното развитие.


Целите на организацията са:
1. Да организира дейности за развитие на качеството на живот, включително за подкрепа на законодателните инициативи, насочени към икономическото, социалното, културното, образователното и екологичното развитие.
2. Да се ​​идентифицират местните, регионални и национални проблеми и да се проектират решения в партньорство с публичния и частния сектор.
3. Да организира обучителни курсове, семинари, конференции, обществени дебати и да организира публични прояви и други дейности за информиране на обществеността за значението на активното развитие.
4. Да се ​​насърчава значението на образованието като цяло и гражданската отговорност за активното развитие на обществото.
5. Да насърчава социалното приобщаване на младите хора с по-малко възможности.
6. Разработване на нови програми с национални и международни партньори и публични власти.

 

Уебсайт: http://youngimprovers.wixsite.com/yiyd

Фейсбук страница: https://www.facebook.com/youngimprovers/

За контакти: youngimprovers@gmail.com

0
27/04/2017 11:19:35
GeorgievRosen avatar GeorgievRosen 1 Точки

Здравейте, ние сме "Асоциация за европейско развитие на българското село" със седалище Благоевград. Асоциацията е регистрирана по ЗЮЛНЦ и работи много активно за възстановяване и развитие на селата в България. Ние сме нова организация, но има все по-голям интерес към нашата дейност от страна на други организации, които искат да ни бъдат партньори и от страна на кметове на села от цялата страна, искащи да се присъединят към нашата кауза. Работим като партньор в сферата на развитието на селския туризъм със сдружение "Деветашко плато", което е водещо в България за модерно селско развитие. Имаме и спечелен проект по ОП РЧР, в който сме партньори на Община Благоевград. Множеството инициативи и работата по ОП налага да имаме сайт, който да съдържа заглавна страница, новини, контакти, проекти. Имаме страница във фейсбук, но това не е достатъчно. Нашият email е aerbs@mail.bg.

0
kalisteya avatar kalisteya 1 Точки

Здравейте,

Ние сме сдружение "Младежка инициатива", което е създадено през 2007 година в град София от група млади ентусиасти с идеята да се организират и подкрепят инициативи за откриване и подпомагане на млади таланти, за развитието на младите хора чрез ангажирането им в общественополезни, спортни и културни дейности. Организацията подпомага утвърждаването на ценностите на гражданското общество, като се стреми да възпитава младите хора в България в любов към природата и екологосъобразен начин на живот.

От самото му създаване една от основните дейности на сдружението е изготвянето и изпълнението на проекти, финансирани от Европейските фондове.

В духа на нашата мисия за подкрепа на активни, образовани и нуждаещи се от това някой да повярва в тях хора, "Младежка инициатива" иска да се включи във Вашата инициатива за изработване на сайт. Той трябва да се състои от стандартните: заглавна страница; информация за сдружението; новини; събития; галерия; контакти.

За допълнителна и по-подробна информация, при интерес, моля да пишете на електронна поща: kalisteya@mail.bg

Благодаря за вниманието!

Весела

0