Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5294 Точки

Предложения за безплатна изработка на сайтове от нестопански организации

В тази тема организации с идеална цел могат да заявят желание да им се изработи безплатен уеб сайт от курсист в WordPress курса в СофтУни, а студенти от СофтУни могат да предложат своите безплатни услуги по изработката. Сайтовете се изработват с учебна цел и не е грантирано, че ще бъдат достатъчно добри, за да се ползват на практика, но има добри шансове.

  • Организацията описва накратко проекта и основните страници в него и оставя свой контакт. Студентите се свързват и се уговарят с организацията дали могат да поемат изграждането на сайта.
  • Студентите също могат да оставят свой контакт и да опишат в какви области им е интересно да направят сайт.

В тази тема можете свободно да потърсите кой да ви изработи сайт (ако сте организация) или да предложите услугите си по изработка на WordPress сайт (ако сте студент).

Ето и цялата история около безплатните WordPress сайтове:

В СофтУни провеждаме курс по изграждане на уеб сайтове с WordPress на начално ниво. Курсът обхваща изграждане на съвременни уеб сайтове и в него всеки студент трябва да изработи и защити практически курсов проект - WordPress сайт в Интернет, с домейн, инсталирана тема, изградени страници и смислено, полезно някому съдържание.

В курса сме заложили, че студентите трябва да направят сайт, който да се ползва в практиката от реално действаща организация (или бизнес), вместо да се забавляват с проект, който да отиде накрая "в кошчето за боклук". Затова насърчаваме студентите да се свържат с организации, които имат нужда от сайт и да работят с тях, за да изградят нещо, което ще е полезно на някого. Така и мотивацията им ще е по-голяма, като знаят, че сайтът наистина ще се ползва и не може да е недовършен или счупен, че трябва да е удобен, че трябва информацията да е смислена, дизайнът да съответства на визията на организацията и т.н.

Търсим организации, които имат нужда от сайт, но не могат да си позволят да платят за такъв. Предпочитаме да помогнем на организации или проекти с идеална цел, фондации, НПО, каузи и инициативи в полза на обществото и други некомерсиални идеи.

Сайтът трябва да не е сложен и да може да се направи с готова WordPress тема с визуален редактор за 10-20 часа работа. Ето няколко примера за такива сайтове от фондации или организации, които ползват WordPress: https://karindom.org, http://animusassociation.org, http://conf.softuni.bg, http://2doit.co/softcon/. Сайтът не включва авторски графичен и уеб дизайн (това не се изучава в курса), както и не трябва да включва програмиране и разработка на нестандартни за WordPress модули и функционалности (това не се учи в курса). Става дума за малък стандартен уеб сайт с няколко страници с информация: заглавна страница (картинка / слайдер / друго) + информационни страници + новини (блог / статии) + контакти и такива неща.

Организациите са поканени да споделят своите проекти или каузи, за които имат нужда от съвременен уеб сайт. Опишете:

  • Име на проект
  • Няколко изречения
  • Основни страници (примерно: заглавна страница, новини, проекти, контакти)
  • Стар сайт (ако има)

Студентите са поканени да споделят от работа по какви проекти се интересуват и биха ги работили с удоволствие. Опишете:

  • Име, контакт (примерно FB профил или email)
  • Няколко думи от какво се интересувате.

За студентите смятам, че ще е полезно да имат реален, работещ в практиката проект, който да сложат в своето портфолио и CV.

Надявам се този проект да даде светлина на организации, които имат кауза, но нямат ИТ специалисти, които да им направят сайт, а студентите да се вдъхновят помагайки на реални каузи за обществото. Успех на всички!

Наков

9
WordPress Basics 06/04/2017 16:43:06
nakov:
Затварям темата, тъй като срокът за избор на проект за всички студенти приключи. Надявам се да е имало добри напасвания студент-организация. Следващото издание на курса ще бъде юли-август 2017 г. и вероятно пак ще пуснем възможност студенти да работят по проекти на граждански организации с нестопанска цел.
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5294 Точки

Пускам ви още един проект за изработвена на сайт на нестопанска организация, който получих по мейла.

СНЦ "Конфедерация за защита правата на децата" от години работи в областта на социалната политика въз основа единствено на доброволци. Може би сте чували за нас във връзка с Националните  протести на семействата на децата и хората с увреждания , които се проведоха неотдавна. Много ще се радваме ако ни насочите и ни съдействате за изработката на наш сайт, за който за съжаление все не се намират средства и време, а ни е толкова необходим.

Разгледахме предоставените от Вас линкове и много ни харесаха сайтовете които са осъществени до сега, особенно този на Карин дом. Казвате малък сайт, но на нас по-голям не ни е и необходим. Ще се радваме и много ще сме Ви благодарни ако можете Вие или Вашите колеги да ни ударите едно рамо за такъв.

Благодарим Ви предварително за отделеното време и внимание,

Надяваме се скоро да се свържете с нас,

С Уважение,

Вера Иванова
(Председател на УС на КЗПД)
kzpd.bg@abv.bg

0
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5294 Точки

Пускам още едно запитване за изработка на сайт с благотворителна цел, което получих по пощата:

Да се направи сайт за българската роза "Дамасцена", на английски език (вж. за роза Дамасцена в Уикипедия).

Сайтът ще се показва в Германия по случай 10-годишнината на членството на България е ЕС, като част от празника.

За контакти: Веселинка Петрова Кох - vpkoch@yahoo.de

Има ли някой интерес към този проект?

Наков

1
06/04/2017 16:50:42
miroslav.avramov avatar miroslav.avramov 2 Точки

Здравейте,

казвам се Мирослав Аврамов и искам да направя прост сайт за продажба на мед и пчелни продукти. За контакт: miroslavavramovster@gmail.com

Предварително благодаря.

0
s.popivanova avatar s.popivanova 2 Точки

Здравейте, казвам се София Попиванова и в момента съм студент в Мастрихт, Холандия. Следя уебсайта Ви с интерес и харесвам иниацитивите Ви. Изготвям подготовката за създаване на нова студентска организация, отворена за всички студенти, на име Emerge. Организацията е проект на студенти, които изучават и имат интерес към развиващи се държави (emerging markets). Основната цел е да свърже студенти със студенти, които са от emerging markets, имат опит (стаж, работа) там, и също така компании, които са действащи в emerging markets. Идеята е да привлечем вниманието на хората към тези страни, които имат потенциал за бъдещо развитие, например България и други източноевропейски страни, и да уведомяваме хората за ситуацията в тези страни, какви са възможностите за бизнес, как студентите могат да допринесат с различни академични проучвания, обяснявайки каква е причината за текущото развитие на тези страни. Сега да си "дойдем на думата" - Искаме да направим собствен уебсайт с Wordpress като за начало нямаме намерения да бъде прекалено сложен, основна информация за различните комитети в организацията, може би раздел блог - с постове за emerging markets, да го свържем със социална мрежа. Първоначално можем да се ограничим с идеите за уебсайт, по договорка с човека, който ще ни помага, и съответно неговите възможности. Сайтът трябва да е на английски език. В момента работим по Content. Тъй като нашите познания, като бизнес и икономика, не са достатъчни, бихме били много благодарни, да получим подкрепа от всеки, който се интересува. За нас грешките не са проблем, ние също сме в процес на учене, взаимна помощ и групова работа винаги води до по-добро развитие на проект. 

Моля пишете ми, ако имате нужда от повече информация: sofiya.popivanova@gmail.com
П.С. Надявам се работа от разстояние, онлайн, да не е проблем. 

1
stanimir1990 avatar stanimir1990 1 Точки

Здравейте готини хора,

Бих се радвал на помощ от студент за изработката на сайт за Фондация "Усмихната България".

Идеята е да се направи информативен сайт на фондацията и нейните дейности. Не търсим нещо впечатляващо, 4-5 странички за новини, инициативи, контакти.

 

При интерес, моля пишете ми на suggestedbg@gmail.com

 

Поздрави,

Станимир Иванов

0
06/04/2017 23:44:15
petyo_lazarov92 avatar petyo_lazarov92 57 Точки

Здравейте,

    Ще се радвам да бъда полезен на накого, за изработката на сайт. smiley 

Казвам се Петьо . За връзка с мен: plazarov92@gmail.com .

Няма значение от областта на дейността. wink

0
07/04/2017 11:15:34
di_ana58 avatar di_ana58 0 Точки

Здравейте, имам идея, която отдавна  искам да реализирам -" Пенсионери се грижат за пенсионери." - но нямам възможност да го направя.Ще се радвам ако ми помогнете.След това ще регистрирам Фондация и искам да кандидатствам за https://www.lifehack.bg/brandvoice/120-000-dolara-ot-google-ad-grants/. Вярвам, че с идеята си мога да бъда полезна на възрастните хора и много искам това да се случи.

Д. Щерева, Варна

0882007587

 

0
UNECO avatar UNECO 1 Точки

Здравейте!

Ние сме студенти от екоклуб UNECO към Софийски университет или иначе казано - неформална група от хора, на които им пука. Занимаваме се с всякакви теми, свързани с общия ни дом - Земята, като започнахме с въвеждането на разделно събиране на отпадъците в ректората на СУ.

Имаме нужда от помощ за изграждане на сайт, в който прегледно и удобно да представим дейностите си, кои сме ние и въобще - да бъде място, на което човек лесно да може да разбере повече и да се включи в дейностите ни.

Име на проекта: "Зелен университет" е шапката, под чието име действаме

Няколко изречения: направления като нулеви отпадъци, възобновяеми източници на енергия, устойчиво развитие (на хранителната верига, инфраструктура и др.), кръгова икономика (всичко е ресурс) и права на природата (да спрем екоцида) са сред направленията ни

Основни страници: начална страница, новини, дейности, кои сме ние, включи се

Стар сайт (ако има): започнахме да изграждаме сайт на платформата Wix, но е доникъде: http://unecosu.wixsite.com/uneco

 

Благодарни сме, ако някой реши да удари едно рамо и сме отворени за ответно! :)

 

0
07/04/2017 15:24:26
dimitar.iliev.dimitrov avatar dimitar.iliev.dimitrov 1 Точки

Привет,

За Ротари клуба, в който членувам, представлява интерес разработката на сайт.

Ротари е организация на бизнесмени и професионалисти, обединени в световен мащаб, които служат в хуманитарната сфера, насърчават високите етични норми във всички професии и спомагат за изграждането на добрата воля и мира по света“ или иначе казано - хуманитарна организация с идеална цел, като членуването в нея дава възможност да бъдеш полезен за себе си и за обществото.

В сайта на клуба трябва да има информация за клуба – обща информация за клуба, текущо ръководство, членове, комисии, документи за водене на дейността на клуба, др.

Друга важна секция в сайта са страници с информация за проектите, по които работи клуба – текст, документи, снимки, видео материали.

В клуба текущо ползваме общо работно пространство в Drive и запазен домейн. Интерграцията с Drive и Facebook e желателна, но не е задължителна.

Това, с което смятам че ще сме полезни и интересни за начинаещите разработчици, е задължителното условие при изработване на сайта да се спазят строго разписаните изисквания на Ротари Интернешънъл за дизайн и корпоративна идентичност – нещо с което ще се сблъскате при работата си с бъдещите ви клиенти.

Ако представлява интерес – пишете на ddimitrov@rotary-serdika.org за да дам по-подробни инструкции.

Димитър Димитров

0
Petar241 avatar Petar241 1 Точки

Здравейте,

Борим се със замърсения въздух в България и неговите вреди върху човешкото здраве.

В сайта искаме да има: заглавна страница (картинка / слайдер), статии, събития, полезни връзки, контакти... Само за инфо - представяме си го като нещо от този сорт https://karindom.org/

Много ще се радваме, ако някой от вас се припознае в тази тема и вложи сърцето си в нея.

Поздрави,

Петър

Контакти: zhivkovpetar@gmail.com

0
09/04/2017 16:41:06
Krumeto avatar Krumeto 13 Точки

Здравейте,

давам музикална идея. Преди време се опитахме с музикантите от академичен хор "Гаудеамус", гр. Пловдив, да си направим сайт сами (ограничен бюджет, като всички културни организации).  Намерихме приятел, желаещ да хоства сайтче, но всички опити да стъкмим нещо с Wordpress завършваха безкрайно грозни и изоставихме идеята. Надявам се някой от вас да му допадне идеята и да направи сайт на хорчето. 

Накратко за състава и как си представяме сайтчето:

- академичен хор "Гаудеамус" е съставен от бивши и настоящи студенти по музика от Пловдивската академия за музикално, танцово и изобразително изкуство. Общо взето, момичета и момчета между 20-30 години. Диригентката, доц. д-р Весела Гелева (г-жата с развихрена коса на заглавната страница във Фейсбук), е притегателната сила - Веси има лека диригентска ръка и най-тънкото чувство за хумор в гилдията. Хорчето е Музикант на годината в категория Ансамбли за 2014, един от 2-3те най-добри смесени хорове в страната.

- Кратка биография на състава има тук: https://www.facebook.com/pg/Academic-mixed-choir-Gaudeamus-%D0%90%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD-%D1%85%D0%BE%D1%80-%D0%93%D0%B0%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%B0%D0%BC%D1%83%D1%81-117306758385561/about/

- Представям си сайта точно както Светлин го е описал - заглавна страница (картинка / слайдер / друго) + биография на състава + станица "Предстоящи събития" (блог / статии) + контакти. Плюс би било да вмъкнем страница със записи на състава (т.е. страница с музика). Би било чудесно ако в бъдеще имаме възможност да добавим англоезична версия.

Ако някой има желание, контактите ми са:

Крум Арнаудов,

krum.arnaudov@gmail.com

0883414046

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.