Loading...
Rakshiev avatar Rakshiev 3 Точки

[Homework] Math for developers - Какво се очаква да предадем?

Здравейте,

Записан съм за онлайн форма на обучение. В момента мисля по първото домашно. Въпроса ми е, какво се очаква като deliverable-а за него? Не разбрах от видеото дали трябва да предадем код, да разпишем логиката, която смятаме, че трябва да се ползва или да напишем само отговорите на въпросите? Например Въпрос 1 - Find the 24th, 101st and 251st prime number. 

Благодаря за помощта. 

Александър

Тагове:
3
Programming Basics 18/11/2014 17:37:30
Ioanalalova avatar Ioanalalova 6 Точки

Аз съм присъствено и ни обясниха, яе за тях е важно да можем да търсим правилно в интернет, защото един ден коагто евентуално работим това няма да ни спрат интернета, така че винаги можем да направим справка :) 

1
Lakard avatar Lakard 6 Точки

Добър вечер. Аз хубаво си оформих файла с отговорите и вече го пратих, но

не го надписах нито с името ми, нито поне със студентския номер. Това 

проблем ли е и вие как процедирахте, че аз съм онлайн и това съм го пропуснал във видеата?

Иначе вече не ме предупреждава за непредадено домашно.  Благодаря. 

1
silvi81 avatar silvi81 77 Точки

Не трябва да си пишеш данните,  домашните са анонимни. Тези дни трябва да получиш коментар от някой твой колега. Успех.

1
16/11/2015 09:09:33
Lakard avatar Lakard 6 Точки

Благодаря много за това уточнение. Успех и на теб. wink

1
DesislavaManova avatar DesislavaManova 1 Точки

Принципно се очаква да намериш адекватен резултат/отговор.На това ниво се очаква не да пишеш програма/алгоритъм,а просто да покажеш как се справяш с търсенето на информация в интернет.Иначе е добре ако можеш да обясниш как си получил съответните отговори.

Може да погледнеш моето домашно да видиш как съм разсъждавала аз:

-->https://github.com/deskuuu/SoftUni/tree/master/ProgrammingBasics/1.MathForDevelopers :)

0
Popovska avatar Popovska 3 Точки

В първото домашно се изисква отговор, не начина на намирането му. Не изтривайте условията на задачите обаче, тк домашните, които ми се падат на мен да проверявам например, не съвпадат с моите и за да дам добра оценка на домашно е нужно и условията на задачите да са там.

Доста удобен сайт, който изчислява 100!, намира позицията на 89 в реда на Фибоначи, преизчислява от decimal в hexadecimal и кой знае какво още:

http://www.wolframalpha.com

1
Maya89 avatar Maya89 2 Точки

Трябва просто да напишеш отговорите. :)

Поздрави и Успех :)

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.