Профил
Loading...
+ Нов въпрос
GeorgiRGeorgiev avatar GeorgiRGeorgiev 2 Точки

Кандидатстване

Здравейте, братя и сестри !

Може ли да ви попитам как става кандидастването за двумчесечният безплатен курс ?
Знам, че сега не е отворено кандидатстването.

Но инак как протича операцията ?

0
Въпроси за SoftUni
HPetrov avatar HPetrov 822 Точки

Пращаш CV и мотивационно писмо на английски -> одобряват те -> като излезе записването за курса се записваш. Някаде измежду тези стъпки беше и посочването в каква форма искаш да си, дали присъствено или онлайн но не мога да се сетя кога точно избираше. Може би още при кандидатстването в профила си избираше, не съм на 100% сигурен.

2
GeorgiRGeorgiev avatar GeorgiRGeorgiev 2 Точки

Благодаря ти за отговора !
Значи, когато бъде отворено кандидатстването (доколкото разбрах към края на май месец) цъка се "Кандидатствай" и след това стигаш до секция чрез която е нужно да напишеш въпросното "CV" и "мотивационното писмо" ?
Значи ако човек не знае английски, не може дори да кандидатства за двумесечният подготвителен курс ?
Ако правилно съм разбрал, може ли да попитам дали някъде във форума е обяснено как се правят тези две неща нужни за кандидатстване на двумесечният безплатен курс ?

0
HPetrov avatar HPetrov 822 Точки

Ти си регистриран вече и би трябвало да можеш да кандидатстваш чрез бутона. Там вече би трябвало да има форма за попълване на информация и някаде отдолу трябва да има за качване на файловете.

И CV-то и мотивационното писмо (Cover Letter) трябва да са на английски. Не е кой знае какво, би трябвало да се справиш ако поне малко поназнайваш английски. Помагай си с речници и google. Тук никаде не е обяснено как се пишат тези неща, трябва да разровиш в нета. В днешно време за каквато и работа да кандидатстваш ще ти искат и двете.

1
gudov avatar gudov 274 Точки

Кандидатстването за подготвителния курс става чрез CV и мотивационно писмо на английски, а иначе кандидатстването за влизане в СофтУни е чрез изпит по програмиране.

2
georgigt23 avatar georgigt23 0 Точки

Искам да те попитам, Оценките от дипломата и матурите взимат ли се или само този изпит по програмиране

0
gudov avatar gudov 274 Точки

Само изпит по програмиране.

1
Vacheva avatar Vacheva 153 Точки

Здравей, 

В профила ти има описание кои теми си обсъждал. А и вече е активна уведомителната система в сайта, и получаваш съобщения когато се разискват въпроси, отговори и коментари, в които си участвал.

https://softuni.bg/forum/questions/details/586

 

 

1
GeorgiRGeorgiev avatar GeorgiRGeorgiev 2 Точки

Здравей,

 

да, брат, аз след, като написах въпросите си тука, се върнах на старата тема за която си ми дал линк, знаех, че някой беше ми писал за това. И като проверих темата, видях, че ми е отговорено на тези въпроси. Благодаря ти за напомнянето :) !

0
lacoste avatar lacoste 12 Точки

Тъй като виждам, че никой не се е сетил да ти предложи и този вариант, може да гледаш уроците на Наков, които са правени за Telerik, но вършат сполучлива работа и тук:

Подготовка на впечатляващо CV
Как се пише мотивационно писмо за работа?

Има и други уроци на Наков и други лектори и специалисти, но лично аз чрез тези две урочета подготвих моите документи.

1
GeorgiRGeorgiev avatar GeorgiRGeorgiev 2 Точки

Благодаря Ви много за линковете, приятели мои !!!

0
Hristo_Penchev avatar Hristo_Penchev 389 Точки

А имате ли представа колко време отнема разглеждането на сивито за безплатния курс? Скоро ли връщат отговор или ще чакаме до 24 май да разберем одобрени ли сме?

0
mihayloff14 avatar mihayloff14 825 Точки

Здравей,
Аз също съм подал документи и чакам отговор, но бъди търпелив. Най-вероятно ще отнеме известно време, но едва ли ще чакаме до 24 май (надявам се) sealed

0
vasil.jivkov avatar vasil.jivkov 39 Точки

За да не отварям нова тема . Някой знае ли кога ще затворят формата за кандидастване ? Този път преди изпита ли ще е или пак преди началото на нулевото ниво ? А ако някой знае и точна дата ще е велик :D

0
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1549 Точки

Колега, отворена е вече...

0
vasil.jivkov avatar vasil.jivkov 39 Точки

Виждам laughing , мога да чета все пак ... нищо ще повторя , че въпроса е кога затварят .

0