[Exam] Advanced JS - 21 Февруари 2016 - решения, впечатления, резултати
Както винаги аз съм най-нетърпелива и поствам първа впечатленията си от изпита.
Този път за разлика от последните ми 3-4 явявания на изпит, съм доволна. По принцип си го обичам ООП.
Условието беше написано подробно и ясно, като за такива разсеяни, като мен :) Видя ми се и по-лесен от предишния изпит от 27.Март.2015.
Това ми е решението- включително написах и допълнителната задача за бонус точките.
Напавих copy-paste на един изпит решен от Наков-Estates. Валидациите ги копирах също от там, но с малки поправки и добавки, да ми вършат работа за конкретния изпит. Валидациите съм ги сложила в extensions.js, дано не съм сбъркала. Ето от къде преписвах:
https://github.com/EBojilova/JavaScriptAdvanced/blob/master/Demos-Homeworks-Exams/Exams/Estates/Estates-Solution-In-Class/Estates.js
Най-често натисках клавишите Ctrl+R :)
Това, което единствено не направих, е проверката за абстрактния клас. Хвърляше ми грешка и просто я закоментирах. Нея трябва да я оправя, но накрая вече виждах замрежено и реших, да си ходя :)
Решението е във вида в който съм го предала на изпита. Всякакви мнения са добре дошли.
Сега се сетих, че изобщо не съм тествала валидациите и си открих една грешка, ама too late :)
E то и аз като погледнах твоето решение се сетих какво означава "Think of a way to optimize the appending of elements.", че и Боги наблегна на това в началото на изпита, ама късно...
Елена, булевите не трябва да се валидират, а парсват, примерно може да ти пуснат 123 и това трябва да е true. Иначе проверката за намбър мисля че със isNaN е достатъчна.