import на библиотеки в java
Здравейте колеги. Може да ви се стори глупав въпрос, но не мога да се ориентирам кога какво трябва да се импортва. Примерно import java.util.* мислех, че ще ми въведе и всички под-папки на util, а се оказа, че допълнително трябва да се въвеждат util.stream, util.function и т.н. Не мога да се ориентирам и в официалната документация на Oracle. Може ли да ме насочите от къде мога да прочета как да се ориентирам кога каква библиотека трябва да си импортна?
За момента карам само на принципа проба-грешка и се случва 10 неща да въведа, докато уцеля това, което трябва за някоя задача, и това ми губи страшно много време. Сигурно има по-правилен и по-лесен начин, но не знам от къде да го прочета. Помогнете, моля.
Аз използвам IntelliJ и там нищо не ми се добавя автоматично, може би трябва да направя някакви настройки, но не знам какви.
Аз също използвам IntelliJ и съм общо взето с базовите настройки, досега не ми се е налагало да импортвам нищо на ръка. Ако когато ползваш някой клас от библиотека ти го изписва в червено, просто посочи името на класа и с alt+enter ще си импортнеш нужната библиотека
Със alt+enter стана! Знаех си, че има и по-лесен начин за импортване на тези библиотеки, трябваше да питам по-рано.
Благодаря ти, колега!
Здравей, то IntelliJ ти подсказва винаги ако нещо не му хареса. Просто чети прозорците коио ти изскачат.