Софтуерно Инженерство
Loading...
Tairih avatar Tairih 26 Точки

Предложение за домашните към орагнизаторите на курса!

Предложението ми е, да се правят примери за всички точки от следващите домашни с някои жокери и пояснения. По принцип в края на 2-ра лекция лектора каза, че ще се качи такъв материал за 2-ро домашно, но така и никъде не намерих подобно нещо. Като цяло осъзнавам, че не откривам топлата вода така, че се извинявам, ако някой се подразни, но много би било полезно да знаем какво трябва да се прави, а не да правим нещо на сляпо, без да ни е ясно и после да се окаже, че нещо друго трябва да се прави.


Благодаря за вниманието, надявам се предложението ми да не е глупаво или досадно, но просто срещам трудност, а предполагам, че и други са в моето полежение. 

Тагове:
6
Digital Marketing & SEO
zorica_doneva avatar zorica_doneva 15 Точки

По въпроса ..
В третото домашно .. хубаво нали че трябва да се поправят линковете, 404 да се пренасочват и т.н. ..
Но реално .. как става това? 
В лекцията някой попита за някои неща как стават и отговора беше .. "казвате на програмиста" или "търсите в Google". 
Не знам защо но като се разровя нищо не намирам. Да не говорим че с този OpenCart ми е голяма мъка. 


 

3
Tairih avatar Tairih 26 Точки

Аз мисля, че в домашното трябва просто да отбележим дали има такива страници и, че тях би трябвало програмиста да ги оправи. Ако е наш сайта, трябва да премахнем или оправим тези връзки. Тези връзки до колкото разбирам, са най често в електронните магазини, където поради премахване на продукти се получават тези грешки 404. 

0
zorica_doneva avatar zorica_doneva 15 Точки

Така е. Но на мен ми се иска да разберем как става, за домашните си е отделен въпрос. Ето сега .. примерно в моя случай, има продукти които са се индексирали, обаче съм ги забранила, защото няма да зареждаме повече от тях а е тъпо да седи и да пише изчерпан. След като се забрани страницата се губи .. и от там накъде? 
Смисъл как да я направя тази страница да се пренасочва към главната страница например? 
Това ми е мисълта, да видим и практично как става, не само на теория. 

Както и да е .. ще го разберем някак си :Д 

1
Tairih avatar Tairih 26 Точки

Потърси инфо в нета за редирект 301. По принцип програмиста го автоматизира подобни ликове, автоматично да ги пренасочва. Но трябва да влезеш в тази материя.

0