Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият.
Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание.
Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Проблема е че изобщо не иска да ги пресметне.
Въвеждам си данните и нищо не става само
ги чете.
Това ми се е случвало, когато объркам реда на входните данни. На първия ред въвеждаш продукта, на втория - града и на третия - количеството. Ако объркаш някое от тези или всичките и кое е първо, кое второ, няма да иска да ти ги пресметне. Не знам защо е така, но е така.
Аз имам същият проблем,чете въведеното в конзолата,но не смята.
Написах я 2-ри път ... иф-те са ми за градовете,и вградените иф,иф-елсове са за продуктите,съответно пак не смята и не знам защо.. ето кода
http://pastebin.com/dHrVnt66
Здрасти оправи си настройките на операционната система за знака, който бележи плаващата запетая да е "." вместо "," или промени кода и смени точките със запетайки, възможно е ако си с Windows да имаш такъв проблем.
Поздрави!
Здравей,първо благодаря за бързият отговор!
Обаче (с Windows10 съм),настройките още преди съм ги оправяла и до сега такъв проблем не ми е давал на задача с пресмятания.
А ако сменя "." с "," не ми разрешава,защото го взима за стринг,предполагам ,заради същите тези настройки.
Грешка по кода не дава,когато е с ".",но не смята.
И освен това и в джъджа не смята,би трябвало за него да няма значение настроиките на моята операционна с-ма... или аз се бъркам.
Здрасти, объркан ти е правописа в кода. Ако джъджа ти прави поблеми е заради това че за град подава "sofia" а твоя if гласи "sofiq", както и "coffee" и "coffe".
и имай предвид, че реда на подаване на входа е продукт, град, количество, но това както виждам е спазено.
Поздрави!
Видях ги,оправих ги,но не смята
солжих го поправен в джъджа и пак,66/100
https://judge.softuni.bg/Contests/Practice/Index/153#1
Това работи 100/100, твоя код е.
Благодаря,100/100 е.
Грешката беше:
Предполагам съм дописвала "sofia" и,
или съм написала "о",
или "а" с бг...
тъпо,но факт. :)
Имаш правиписна грешка: sofiq - sofia, coffe - coffee...
Като гледам си разменила мястото на продукта с градът:
if (product == "coffee")
{
if (town == "Sofia") Console.WriteLine(0.50 * quantity);
if (town == "Plovdiv") Console.WriteLine(0.40 * quantity);
if (town == "Varna") Console.WriteLine(0.45 * quantity);
} и т.н
И тук,не е задължително да ги обръщаш в малки символи.. Успех :)
Хора темата е от преди 1 година.
Благодаря,100/100 е
грешката беше : явно съм дописвала "sofia" и,
или "о",
или "а" са ми били от бг.... :)