C++advanced Task 2 Sort Pointers
Здравейте,
В тази задача на функцията, която трябва да се направи се подава един pointer to array of pointers+други 2. Това изглежда значи, че стандартната sort функция не може да се използва, защото на sort трябва да се подаде .begin() и .end() +критерия, а пък няма как да вземеш размера на array-a към който сочи пойнтера. Има ли някакъв начин на sort да се подаде "нещо" и тя да работи в този случай с пойнтера. Аз задачата я реших като си направих sort алгоритъм, но ми е интересно дали стандартния sort също би могъл да се използва.
Това беше доста интересна задача - поздравления! :)
Чудех дали съм подходил оптимално при решението ѝ и след този пост вече съм спокоен :)
Аз лично не подходих по този оптимален начин първоначално, но след като прочетох и имах време да разгледам как би се реализирало, съм доста впечатлен как буквало 1 ред от sort функция с ламбда решава цялата задача! Бях и подтикнат да се разчета за тея ламбди, тъй като в курсовете не сме се сблъсквали още детайлно. На когото му е интересно - това ми помогна на мен да схвана концепцията малко по-добре.