Кой език да уча ?
Здравейте , от скоро се занимавам с програмиране , прекарах много време в изучаване на Python и мисля , че го владея на добро ниво ,
искам да попитам , защото търсих из нета но информацията е стара . Кои езици ще са най-търсени към 2019 , с кой език да се захвана след Python. Знам ,че това много зависи от какво ми е интересно , но отговора на въпроса Кои ще са най-търсените към 2019 ще ми е от полза .
Благодаря предварително!
Колебаех се дали да започна JS или java , обаче като гледам , java май би било по добрия вариант , като цяло вече като знам синтаксисите и как работят циклите , променливите , масивите и т.н. няма да ми е трудно да се адаптирам към друг език , чул съм ,че в Java има много излишен код , което ми е непознато , тъй като в пайтън няма излишен код като цяло
Според мене е добре да направиш баланс между чистия прагматизъм (какво се търси най-много сега на пазара) и какво ти самият би искал да правиш.
JS мисля е придемно за web апликации и ако станеш спец в JS-а, това предполага да си фронт-енд дивелъпър. Ако дизайнът те кефи и това ти се прави, JS-а супер. Иначе е по-добре да се насочиш към Java, което съвсем не изключва и JS.
Няма излишен код в Джава. Има добри практики за следване, които осигуряват гъвкавост, възможност за разширяване/модификация/лесно поддържане на големи приложения.