Конзолен конвертор: от градуси °C към градуси °F
Здравейте хора! Осми клас съм и уча C++ в училище. Реших днес да направя някои задачи, които трябваше да реша преди няколко месеца, но една от тях леко ме затрудни. Може ли някой да ми помогне със задачата, защото не мога да измисля решението?
Условието:Напишете програма, която чете градуси по скалата на Целзий (°C) и ги преобразува до градуси по скалата на Фаренхайт (°F). Потърсете в Интернет подходяща формула, с която да извършите изчисленията. Закръглете резултата до 2 знака след десетичната точка.
Благодаря предварително!
П.С. задачата е от тема Оператор за присвояване. Блок от оператори.
Решението било пред учите ми! XD
Съжалявам за закъснелия отговор, но покрай коледната ваканция не си проверявам пощата!
Много благодаря за комплимента за правописа ми! Старая се да не допускам грешки, особено с пунктуацията! Относно на въпроса с училището ми, то се казва Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации и се намира в Бургас. Това му е първата година и даже беше открито от Бойко Борисов. Като цяло е много хубаво и в момента уча само C++ и Python, но мисля, че втория срок ще уча и C#.
Е тъкмо те похвалих и ти...., една фрапираща грешка. Оправи я, моля те, че много „бие на очи“! Иначе идеята за такова училище е страхотна. Надявам се да имате добри преподаватели и инициативата да се разрасне!
Пожелавам ти много успех и весела Коледа!
Много благодаря!
И съжелявам за грешката! XD
Просто понякога пиша бързо и допускам грешки. Човешко е!