Loading...

От любител програмист до професионалист – Димитър Бонев

avatar Катерина Костадинова 2 минути
От любител програмист до професионалист – Димитър Бонев

Димитър Бонев е един от успешно завършилите Софтуерния университет студенти. Когато е 22-годишен се мести в София, за да положи началото на своето обучение по софтуерно инженерство. Завършва всички курсове по програмиране от първата цялостна програма на СофтУни, а малко по-късно е убеден, че това е най-успешната инвестиция в живота му. Как за Димитър пътят от Пловдив до София се превръща в път на трансформация от любител програмист в професионалист – вижте в следващите редове.

Какво те привлече към програмирането?

Занимавам се любителски с програмиране още от ученик. Към него ме привлече приложимостта и присъствието му в модерният свят. Любимите ми технологии са JavaScript и всичко покрай него (фреймуърци, библиотеки и т.н.)

Защо избра Софтуерния университет и какви курсове си преминал?

Избрах Софтуерният университет, защото от самото начало визията и представянето му в онлайн средите бяха на ниво. Малко по-късно прочетох повече за д-р Светлин Наков. След това решеншето беше повече от лесно. Минах всички курсове, които се включваха в програмата на първата година от създаването на СофтУни (HTML & CSS, Backend технологии, Frontend технологии и т.н.) Атмосферата беше неописуема и незабравима. Бих могъл да я опиша като „конкуренто-спомагателна". Или по-точно: конкурентният дух беше на ниво, но в същото време всички си помагахме взаимно.

А в каква форма се обучаваше?

Бях в редовна форма на обучение. Предпочетох я, за да бъда по-близо до извора.

Каква беше най-голямата трудност за теб по време на курсовете?

Най-голямата трудност беше на стана от компютъра и да спра да програмирам :)

С какво ти помогна обучението в СофтУни в кариерното ти развитие?

СофтУни ми представи широка база знания към съвременни и разнообразни технологии и добри практики. Съответно уменията ми бързо преминаваха от любителски към професионални. Кариерата ми започна като Junior developer през лятото на 2015 година. След това преминах към Mid и Senior нива. А към момента работя в Adesso, където съм Team Leader. СофтУни бе най - успешната инвестиция в живота ми до момента.

Как се виждаш след 5 години в професионален план?

Спомогнал развитието на живота и кариерата на още много колеги и приятели.

Какво ще посъветваш всички бъдещи курсисти?

Бъдете смели, опитвайте нови неща, вярвайте в себе си, искайте си.


В случай че и вие имате с какво да ни вдъхновите – разкажете своята история на marketing@softuni.bg. А ако искате да започнете да пишете успешната си история сега, включете се в цялостната програма по софтуерно инженерство от ТУК!


Автор: Мария Цекова