Loading...

Какво предстои в курсът Excel Advanced с Виктор Костадинов

avatar Катерина Костадинова 2 минути
Какво предстои в курсът Excel Advanced с Виктор Костадинов

Казвам се Виктор Костадинов и съм ръководител на R&D звеното към Образователния отдел в СофтУни. Занимавам се с мениджмънт в образованието от малко повече от 2 години, започвайки като ръководител на екип, а след това – директор на Образователния отдел. Първоначално, основната ми дейност беше свързана с организация и провеждане на обученията, но изграждайки и разраствайки екипа, фокусът ми бързо се премести към планиране и ръководене на процеса, което е тясно свързано с работа с голямо количество данни.

За какво служи Microsoft Excel?

MS Excel е редактор за електронни таблици, включващ вградени изчисления, диаграми, анализ на данни и разнообразни видове автоматизация на работата. Използвайки го основно да съхраняваме данни в табличен вид, като например финансова информация, календарни графици или различни видове списъци, получаваме всички удобства, които едно дигитално решение може да ни предложи пред хартиеното, а именно възможността да правим промени лесно, да съхраняваме удобно и да споделяме за секунди.

Ако решим да се възползваме от останалите функции на софтуера обаче, можем да изпитаме огромно увеличение в продуктивността, не само заради автоматизацията на дейностите, но и заради бързината, с която можем да трансформираме данните според нашите нужди и да валидираме резултата.

Защо ексел е изключително важен за бизнеса?

Ще оставя настрана очевидните предимства на това да използваме специализиран софтуер за нашите нужди, който е способен да извършва всякакви тежки изчисления автоматично и без усилие. За мен истинската стойност на Excel се крие в лекотата, с която се извършва всяка операция и възможностите за анализиране на данните под различен ъгъл.

Като човек, чиито отговорности касаят вземане на решения, които биха повлияли на резултатите на целия екип, едно от основните неща, които съм осъзнал, е че много често ефективността на решенията не зависи само от това колко са добри те, но и от това колко време ни отнема да достигнем до тях. Разполагайки с информация, оформена по подходящ начин, който да изтъкне важните тенденции, може да ни помогне много по-навременно да направим правилните изводи и да вземем ефективно решение за успеха на организацията. Разполагайки с нужните технически умения да боравим с Excel за да обработим данните, гарантира до голяма степен, че няма да се налага да губим време в случайни догадки и ръчно изчисление на безброй стойности, а ще можем да се фокусираме само върху важните детайли.

Какво предстои в курса Microsoft Excel Advanced – декември 2019?

Курсът е подходящ за хора, които са завършили успешно Microsoft Excel Fundamentals или имат еквивалентни базови познания по Excel. В него ще имате възможност да надградите уменията си, обръщайки повече внимание на техники за обработка и визуализация на данните и запознавайки ви с разширените функционалности на софтуера за разрешаване на специфични задачи от практиката. Освен това, основните теми ще включват работа с диаграми, анализ на данни и един от най-мощните инструменти в Excel – Pivot таблиците.

Ако искате да доразвиете своите умения и да се учите чрез цялостна практическа насоченост, запознавайки се с най-добрите техники и инструменти в Excel, включете се в предстоящия курс с лектор Виктор Костадинов - Microsoft Excel Advanced – декември 2019!