Loading...

Успешно реализиран програмист само на 22 години - историята на Калоян Маринов

avatar Катерина Костадинова 3 минути
Успешно реализиран програмист само на 22 години - историята на Калоян Маринов

Калоян Маринов е част от нашето алумни с успешни студенти и днес ще ни разкаже повече за историята си със СофтУни, за успехите, които е постигнал, и още много любопитна информация. Вижте вдъхновяващото интервю, което проведохме с него в следващите редове:

Представи се пред нас

Аз съм Калоян Маринов, на 22 години, родом от Ловеч. Завърших Природо-математическата гимназия с информационни технологии и английски език, и веднага след това започна моето приключение в СофтУни. Сега от повече от година съм Unity Developer в XS Software и правя това, което цял живот съм искал.

Как започна историята ти със SoftUni?

От дете искам да се занимавам с разработка на игри и в един момент осъзнах, че за да правя игри, трябва да се науча да програмирам. Преди да намеря СофтУни, обмислях да се обучавам сам, понеже не бях чувал нищо хубаво за висшето образование в сферата на компютрите и информационните технологии в България. Един ден, съвсем случайно, попаднах на сайта на СофтУни и реших да се пробвам.

Кое е най-важното, което цялостната програма остави в теб като впечатление?

Програмата е гъвкава и справедлива. Направена е така, че ако учиш и се упражняваш усилено, ще бъдеш адекватно оценен. Най-впечатляващото е как програмата постоянно се променя и става все по-добра.

Какво мислиш за лекторския състав на цялостната програма на Софтуерния университет?

Винаги съм попадал на възпитани преподаватели, с много опит, хъс, и чувство за хумор. Давали са над сто процента, за да ни научат да мислим, да се справяме със сложни казуси и да работим в екип.

Какви са впечатленията ти от курсовете в програмата?

Ако цялостната програма е един сериал, курсовете са като отделен сезон от сериала. Всеки курс си е едно отделно приключение със своите моменти и преживявания. В началото на всеки “сезон” се сблъскваш с много нови неща и всичко изглежда много заплетено. В края винаги нещата си идват на мястото и има щастлив финал, разбира се, ако следиш сюжета.

Какво се промени за теб, след като започна обучението си при нас?

Животът ми се промени изцяло. Като за начало се преместих да живея в София. Прекарах много безсънни нощи в изучаване на нови неща, упражняване на най-различни задачи и скубене на коси, когато нещата се закучат. Два пъти СофтУни ми даде възможност да водя “Programming Basics” курса в родния ми град и така открих, че ми харесва да преподавам. Вече завърших C# пътеката, работя мечтаната професия и продължавам да се развивам с всеки изминал ден.

Какъв съвет би отправил към бъдещите курсисти на СофтУни?

Най-много ще научите, когато си блъскате главата с някоя задача и тя не се получава от първия път. Трябва да сте уверени и мотивирани, а не да търсите оправдания и извинения. Дори да нямате много свободно време, винаги можете да отделите малко за собственото ви развитие и един ден да работите мечтаната професия.
---

Ако и ти нямаш търпение да се впуснеш в необятния свят на програмирането и вече си завършил Programming Basics - включи се в някой от предстоящите модули още днес: