Loading...

Издателство Клет България и СофтУни стартират съвместен проект в полза на българските учители

avatar Катерина Костадинова 1 минута
Издателство Клет България и СофтУни стартират съвместен проект в полза на българските учители

Издателство Клет България и СофтУни стартират съвместно обучение по дигитална грамотност за начални учители от цяла България, което е напълно безплатно за участващите.

Обучението е под надслов „Дигиталният учител“. Инициативата е насочена към всеки преподавател в 1 – 4 клас, който има желание да развива и подобрява дигиталните си умения, придобивайки увереност за работата в електронна среда. Учителите ще имат възможността да подобрят нивото си на дигитална грамотност, както и да се докоснат в дълбочина до възможностите, които онлайн светът им предоставя за по-успешен учебен процес.

Съвместният фокус на СофтУни и издателство Клет е да подпомогнат подготовката на учителите на бъдещето, изграждайки в тях увереност и способност да отговорят на всички предизвикателства на съвременния свят.

Обучението ще се състои изцяло онлайн на 7 и 14 ноември. Лекциите са с продължителност от 6 часа и освен теорията включват редица ключови упражнения, с помощта на които учителите ще придобият задълбочени познания, реално приложими в тяхната практика.

„Българският учител е изключително гъвкав и адаптивен, но средата, в която често му се налага да работи, не е достатъчно добре развита и липсват необходимата информация и специфични насоки за работа с постоянно развиващите се дигитални ресурси. Затова с моя екип решихме, че сме длъжни да подкрепим колегите и да разработим за тях модерно и интерактивно обучение, за да улесним тяхната работа и да им оставим време да се фокусират върху най-важното – развитието на децата и тяхното образование.“Владимир Колев, управител на издателство Клет България.