Loading...

Няколко интересни Angular компонента

avatar Георги Кацаров 2 минути
Няколко интересни Angular компонента

Ако разполагате с фундаментални познания по JavaScript, HTML и CSS, то един чудесен начин да надградите своите знания и умения е чрез платформата за уеб приложения Angular. Тя е едно от най-популярните решения за front-end разработка в момента. Какви са нейните възможности? За да ги видим ви представяме три допълнителни компонента за Angular 2.

Material Design

Тъй като компанията, която официално подкрепя Angular 2 е Google, би било странно ако експертите на Google не подсигуряваха своите продукти с добри дизайнерски решения. Това което са направили те е да трансферират големи количества от дизайнерски материал, който е готов за употреба в разнообразни бъдещи приложения.

В същото време всички тези компоненти са максимално глобализирани, така че представители на различни държави и националности да могат да ги използват без никакви езикови или други бариери. Напредналата платформа позволява да имплементирате задачи дори по-бързо и по-добре, което прави работата на developer-ите по-малко ресурсо-интензивна.

Диаграми в Anglular 2 базирани на Chart.js

Canvas елементът в HTML5 има огромен потенциал, който може да се разгърне чрез комбинация с графичната библиотека Chart.js. Понастоящем много учени и изследователи я използват за да създадат интерактивни презентации за широката публика. Измежду потребителите на тази библиотека има големи издателства, медийни компании, журналисти, специалисти по икономика или здравеопазване.

Chart.js се използва за слайдшоута, като инструмент за разработка на мобилни и уеб приложения и други. Това е една от топ-библиотеките в GitHub и затова във всеки материал свързан с темата за графични хранилища, можете да намерите препратка или линк към Chart.js.

А Angular 2 в конкретния случай е идеалната платформа, която може да разгърне и развие допълнително пълния потенциал на Chart.js.

Dragula

Всички ние сме свидетели на бързото развитие на различни инструменти за сайтове, технологични рамки, библиотеки и каталози. Обикновено те всички служат като прототипи. Има ли обаче смисъл от такава огромна функционалност, ако самият сайт не е замислен да дава на потребителите възможност да създават mock-up-и, да ги преработват или да редактират интерфейса?

Dragula е компонентът, който можете да използвате за самият дизайн, а също и за съдържанието. Обикновеният потребител може да отиде доста напред, създавайки приложения за търсене, които могат да работят с ключови думи или шифри, под формата на различни масиви от данни. За сайтове, чиято цел е прегледа и разпространението на съдържание, инструменти като Dragula може да е полезен защото позволява разпространението на съдържание по различни направления.

Посочените до тук компоненти служат най-вече да онагледят гъвкавостта и богатството от ресурси за Angular, които са показателни за възможностите които ви предоставя. А къде да придобиете конкретни умения за работа с Angular? В курса „Angular Fundamentals - юли 2018“, който сме подготвили за вас. Запишете се още сега!