Loading...

SoftUni Bootcamp представя Стоян Здравков - "Информацията не струва нищо, ако не се прилага в практически контекст"

avatar Мария Вълчева 2 минути
SoftUni Bootcamp представя Стоян Здравков - "Информацията не струва нищо, ако не се прилага в практически контекст"

Днешното ни интервю е с участник в SoftUni Bootcamp. То те среща със Стоян Здравков. Той почти е станал магистър по право преди да се ориентира към Информатика и компютърни науки във ВСУ. Вече е мениджър IT проекти и разработчик. Сигурно се чудиш какво може да открие реализирал се професионалист в Bootcamp, но програмата предлага не просто възможността да придобиеш или затвърдиш технически уменията.


Истината е, че програмата се фокусира върху процесите и работата в екип. Практическата му насоченост не се изчерпва с придобиването на нови знания, които веднага да приложиш на практика, но и с развиването на редица меки умения, необходими в ИТ сферата. В следващите редове ще се запознаеш с впечатленията на Стоян от SoftUni Bootcamp и какво получи той от програмата:

Защо избра да станеш част от SoftUni Bootcamp?

Причината да искам да се присъединя към програмата SoftUni Bootcamp е желанието ми да подобря работата си с други хора. Отделно от това, за мен беше възможност да затвърдя съществуващите си знания и да придобия нови такива.

По какъв проект имаше възможността да работиш?

Идеята на проекта беше да реши казус, с който целият свят се сблъска, предвид Covid обстановката, а именно – как да се улесни преподаването в онлайн среда. Целта беше да се осигури максимално безболезнено и ненатоварващо решение за двете страни по учебния процес.

Как преминаваше работният ден/процес?

Подобно на реалната работна обстановка в ИТ индустрията, с тийм лийда имахме около 2-часови срещи всеки работен ден. По време на срещите говорим по технически теми и решаваме казуси, възникнали във връзка с проектите. Тук е моментът да похваля безкрайно много Ивайло Папазов. Обяснява страшно добре и е много добър практик.

Какви умения успя да придобиеш и какви цели постигна с преминаването през SoftUni Bootcamp?

По време Bootcamp програмата успях да придобия някои нови технически умения, както и подобрих стари такива. Целта ми беше да събера максимално много информация за работния процес от много добре подготвени хора като Ивайло. И постигнах целта си. В крайна сметка, сама по себе си, техническата информация (от интернет, уроци, гайдове, и т.н.) не струва много, ако не е приложена в даден контекст и не е обяснена в дълбочина – ползи, причини, плюсове, минуси и др.

Кое най-много ти допадна от цялостното преживяване в Bootcamp-а?

Това, което ми хареса най-много, бяха изключително подготвените лийдове. Наистина останах впечатлен от Ивайло. Давам си сметка, че е истински късмет човек да попадне на хора, които са толкова подготвени и толкова технически грамотни. А на всичкото отгоре и обясняват много добре.

---

SoftUni Bootcamp е тренировъчна програма, която те подготвя за реалната работна обстановка. Ще работиш по реален софтуерен продукт в екипи от 5-6 човека, базирани на Scrum методологията. Освен това, ще бъдеш част от редица технически обучения и такива за меки умения, като DevOps and Cloud, Deployment and CI, Time Management, Product Management.


Допълнителното обучени и придобиването на опит са само част от плюсовете на Bootcamp програмата. В края ѝ всички участници получават индивидуални кариерни консултации и дори препоръки. Ако си готов за тази следваща стъпка от своето развитие, запиши се от ТУК и научи повече за SoftUni Bootcamp. Очакваме те!