Loading...

3 съвета за начинаещи програмисти и стартиране в сферата с Programming Basics

avatar Катерина Костадинова 2 минути
3 съвета за начинаещи програмисти и стартиране в сферата с Programming Basics

В следващите редове ще ви запознаем с 3 ключови съвета за стартиране в сферата на програмирането успешно. Ако досега сте имали колебания и не сте знаели как да подходите, вероятно днешният матеирал ще ви бъде от полза да научите откъде да започнете и кое е най-важното, което е необходимо още в самото начало на вашата кариера в една от най-перспективните области на 21 век.

1. Въоръжете се с търпение

В началото програмирането вероятно ще ви се стори сложно, непонятно и недостижимо. Но това е нормално и се случва на почти всеки, който се сблъска с непозната за него материя. Въоръжете се с много търпение и бъдете упорити - тези две качества ще ви помогнат да навлезете в технологичния свят с гордо вдигната глава, защото при полагането на необходимата доза старание, успехите са неминуеми. Бъдете спокойни и се учете от грешките, които допускате по пътя, защото това е единственият начин да се превърнете в успешни програмисти, а успехите ще последват усилията ви, с което ще придобиете и повече увереност занапред.

2. Намерете си ментор

Менторът е успешен програмист, обикновено преподавател, от който можете не просто да черпите вдъхновение и идеи, но и да получавате помощ и подкрепа по пътя към израстването ви и достигането до кариерните върхове, за които сте си мечтали. С ментор до себе си ще можете да вървите още по-уверено напред, защото той е човек, който с желание ще споделя опита си с вас и ще ви покаже как най-ефективно да изпълните и предишната точка - да се научите на търпение и постоянство.

3. Заложете на практиката

Теорията е прекрасно нещо и много сфери изискват от нас да сме добре подготвени теоретично, преди да продължим към практическата част. С програмирането обаче теорията върви ръка за ръка с практиката и дори би могла да се приеме като още по-ключова за успешната ви реализация като програмисти. Заложете на коденето. Запомнете добре тези думи - те ще се превърнат във ваше мото занапред, с помощта на което ще успявате по-бързо и ефективно да се движите към финалната цел. 

Включете се още днес!

Не губете време, а стартирайте своето технологично пътешествие още днес! Не е необходимо да притежавате каквито и да е умения в сферата на програмирането, за да се включите в Programming Basics. 

Кандидатстването ще бъде отворено от 29 май до 25 юни, а първите лекции стартират на 2 юлиИзпитът ще се състои на датите 29 и 30 август 2020 ги ще бъде онлайн. Не пропускайте да подадете своята кандидатура още днес! Очакваме ви, за да можем заедно да се потопим в необятния свят програмирането!