Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
KrasiNedew avatar KrasiNedew 65 Точки

Стипендии за JS Core / DB Fundamentals?

Мой приятел ви пусна мейл относно стипендиите след tech module, но сте му отговорили, че стипендиантите вече са одобрени? Студенти сме от 1 година само с отлични оценки и една камара отворени курсове (пак с отлични резултати).
Не казвам, че е задължително да бъдем одобрени след като кандидатстваме, но по-старите студенти дори и не получихме възможност да го направим (както беше допреди tech module, с официален мейл тип "аз кандидатствам за стипендия с ей тва мотивационно писмо").
Каква е причината за това?

ПС: Задавам си въпроса във форума, понеже с мейл отнема минимум една седмица, а началото на модулите е близко.

2
Въпроси за SoftUni 13/09/2016 13:38:31
evgenikolov avatar evgenikolov 310 Точки

Цитирам от мейла от info@softuni.bg 

Относно одобрението за стипендианти – вече са определени. 

Не знам дали е имало някаква процедура по избирането на стипендиантите и изобщо как са избрани защото аз не съм получил никакво уведомление например мейл или обаждане и следователно не съм имал шанс да участвам в избора, а оценките ми са повече от Отлични. Струва ми се, че не сме попаднали в определения списък и така не сме били прегледани изобщо за възможност за стипендия.

 

3
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

Здравейте,

 

А получили ли сте писмо за промените в стипендиатската програма и създаването на стажантска програма? Може би там ще откриете отговори на въпросите как се кандидаства за стипендиант, възможно ли е, и евентуално ако не - как се кандидаства за стажантската програма.

 

Поздрави,

Иван

0
KrasiNedew avatar KrasiNedew 65 Точки

Получихме мейл в който само се обявява стажантска програма. Тези мейли ги получихме на 24 август и в прикачената информация за стипендиантската програма нямаше информация как да се кандидатства и пишеше цитирам: "Стипендиантите ще бъдат одобрени до 24 август", което вероятно е грешка понеже сме ги получили на същата дата.

EDIT: Пояснявам, че само моя мейл е от 24 август (очевидно изпратен по погрешка), а на съквартирантите ми са от 30 август (които най-вероятно също са сгрешени, понеже тогава все още не беше свършил tech module).

0
13/09/2016 15:39:48
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

Ако не е имало такава информация, означава че вашата възможност е да кандидатствате като стажанти.

0
KrasiNedew avatar KrasiNedew 65 Точки

Добре де ние питаме каква е причината за това да нямаме възможност да бъдем стипендианти, при положение, че сме отлични студенти?

1
netherblood avatar netherblood 95 Точки

И аз имах същият проблем, не ми беше дадена възможност да кандидатствам дори за стипендия (с CV и мотивационно писмо).
Предполагам искат по-малко стипендианти и повече стажанти... Разочарован съм, но кандидатствах за стажант и това е положението.

0
13/09/2016 15:42:17
KrasiNedew avatar KrasiNedew 65 Точки

Не стига, че имаме дупка от началото на годината досега, която запълваме с какви ли не отворени курсове и преговора от tech module, а сега ще караме обучението си с 2 пъти по-бавно темпо, заради което ни се налага да записваме по 2-3 модула наведнъж (с надежда да ги изкараме преди следващата промяна), но поне да ни дадат възможност да си кандидатстваме за стипендия, след като покриваме изискванията, че и отгоре.
Като искат да не ни одобрят, важна е самата възможност да го направим, от която сме лишени.

0
13/09/2016 16:15:41
netherblood avatar netherblood 95 Точки

Аз тепърва влизам в университета и започвам Tech module-а, така че не съм толкова прецакан.
Наистина обаче съчувствам на вас от старата програма, защото се оказахте някак си пренебрегнати.

0
evgenikolov avatar evgenikolov 310 Точки

Паралелно със стажантската ни програма, СофтУни ще обяви и стипендианти, които ще бъдат класирани спрямо успех от обучението. С одобрените стипендианти ще се свържем до 2 септември (включително).

 Това е единственото нещо, което съм получил във връзка със стипендиантите. Без възможност за кандидатстване.

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

Подборът в този случая не беше с кандидатстване. Ние се свързвахме с хората с най-голям успех и им предлагахме да са стипендианти до запълване на бройката.

0
evgenikolov avatar evgenikolov 310 Точки

Тоест, "онче, бонче", докато свършат местата.. доста кофти за каръците, които са влагали усилия за да постигнат топ резултати и накрая не им се дава възможност, ама както и да е.. ще се преживее. surprise

3