Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5489 Точки

Индивидуални уроци по програмиране: има ли интерес?

Колеги,

Планираме да пуснем нова услуга в СофтУни: индивидуални уроци по програмиране. Става въпрос за обучение с 1 студент и 1 обучител, с цел подготовка за изпити и наваксване на пропуснат материал.

Обучители ще бъдат топ студентите от СофтУни. Ще се плаща 20 лв. на час, от които 10 лв. отиват за обучителя и 10 лв. покриват организационни разходи.

Има ли интерес към идеята? Питам и от двете страни. Има ли навитаци да дават частни уроци? Има ли навитаци да ползват частни уроци, например да се готвят за изпити? Ценовата схема изглежда ли ОК? Дайте мнение, за да преценим как да дейстаме с този проект.

boyanov avatar boyanov 65 Точки
Добра идея :)
0
Hristo_Penchev avatar Hristo_Penchev 388 Точки

Притеснява ме само да не падне качеството на обучението с въвеждането на допълнителни частни уроци. Например в момента в повечето гимназии се преподава това-онова, но за да изкараш кандидатстудентски изпит с висока оценка за елите ВУЗ без уроци е почти невъзможно. Иначе, ако това няма да повлияе на качеството на самото обучение в Софт Уни, съм за.

2
Ivaylo.Il avatar Ivaylo.Il 226 Точки

Типично за нашите гимназии. Оня ден на басейна слушах група родители как се оплакват от преподавателите, че по време на род. срещи, толкова нагли са станали даскалите, направо им казват в прав текст, че без частни уроци нямат да могат да изкарат изпитите за след 7ми или 12 клас. Това се е превърнало в практика сред училищата в БГ, да не се преподава качествено в клас, преподавателите да не се интересуват и нехаят, когато някой изостава и това е умишлено с цел да може повече деца да се провалят и съответно примамят към частни уроци. Не съм, чел цялата тема и не мога да коментирам за идеята на Наков, но просто исках да изкажа колко съм възмутен от образованието в БГ...

1
Bobosam avatar Bobosam 185 Точки

20-те % с нула точки от изпита са нормалния процент двойки за изпит от каквото и да е естество. Това са 20-те процента абсолютно незаинтересовани от материята. Те може да са богове във всякакви други области но с тази се сблъскват по причини, които само те си знаят. Хора, които не могат за 6 часа да скалъпят нещо поне за 50 точки явно не са за тази област. Тяхния мозък просто работи на "други честоти". Те може да са прекрасни музиканти и художници но не и  програмисти. Да се задълбочава с частни уроци тяхното усещане, че правят всичко което им е по силите - просто няма смисъл. Все пак това тук не е матура...Явяването не е задължително. По моето скромно мнение ако лекции, интернет, форум и асистенти след лекциите не стигат за добиване на основни знания, значи нищо не може да помогне на този човек.

-8
bvaccount avatar bvaccount 3 Точки

Бих се възползвал веднага. Ако някой прояви интерес да ме учи ще се радвам да ми пише :)

3
YaneYo avatar YaneYo 40 Точки

И аз имам интерес, тъй като напредвам по-бавно. Бих се възползвал от услугата да се обучавам индивидуално.

1
KrasimirKirilov avatar KrasimirKirilov 5 Точки

“One –on –one” обучението се е доказало във времето като един от най-ефективните модели, най-вече защото е “needs” базирано - Обучителя реагира според спецификата на обучаващия се. Създава се някаква форма на менторство и среда за формиране на позитивна,колегиална и конструктивна работна среда , което е „live-time benefit”. Обучителя печели също много, като придобива умения да реагира адекватно на нуждите на целевата група/човек ,качество – „a Must” за един бъдещ ръководител на проект или бизнес, a и за всеки работещ в някакъв екип. Според мен това ще boost-не личностното и професионално развитие и на обучители и обучаеми. “Win-Win”. Инициативата е страхотна.

4
Gabriela_banova avatar Gabriela_banova 12 Точки

Ще има ли индивидуални уроци ? :)

2
nikson_888 avatar nikson_888 0 Точки

Здравейте приятели !!!

 

Предложението на г-н Наков много ми харесва,точно засяга моя проблем защото в момента карам курс по Software specialist във Софийски Университет по програма на "Информационно обслужване АД",и също така си търся индивидуален обучител,ще се радвам ако има такива обучители моя е-меил е : nikson_888@abv.bg; skype: nikolai4o_17 :) 

0
iliqvelkov avatar iliqvelkov 69 Точки

Много ще се радвам ако някой отдели време и за мен да ми помага със задачите :) 

1
Filkolev avatar Filkolev 4502 Точки

Здравейте колеги,

Аз целият август месец съм свободен и имам желание да помагам на който изпитва нужда за изпита по C# Basics. 

Предпочитам дистанционно, със Skype/TeamViewer, понеже нямам кола и пътуването си отнема време. Живея в кв. Витоша, така че Студентски Град е вариант ако някой държи на живо да се виждаме.

Иначе, решил съм всички изпитни задачи от курса C# Basics, почти всички задачи за домашно (без някои от тези с повишена трудност), както и някои задачи от BGCoder. Разбира се и на изпита имам добър резултат, така че за нивото, което се изисква за приемния изпит, смятам, че съм достатъчно квалифициран да дам едно рамо на някой нуждаещ се.

Може да ме намерите на контактите ми тук, сложил съм си скайп и фейсбук (само драснете един ред, че сте от СофтУни да не реша че някой ме спами).

Хубава вечер!

5