Индивидуални уроци по програмиране: има ли интерес?
Колеги,
Планираме да пуснем нова услуга в СофтУни: индивидуални уроци по програмиране. Става въпрос за обучение с 1 студент и 1 обучител, с цел подготовка за изпити и наваксване на пропуснат материал.
Обучители ще бъдат топ студентите от СофтУни. Ще се плаща 20 лв. на час, от които 10 лв. отиват за обучителя и 10 лв. покриват организационни разходи.
Има ли интерес към идеята? Питам и от двете страни. Има ли навитаци да дават частни уроци? Има ли навитаци да ползват частни уроци, например да се готвят за изпити? Ценовата схема изглежда ли ОК? Дайте мнение, за да преценим как да дейстаме с този проект.
Типично за нашите гимназии. Оня ден на басейна слушах група родители как се оплакват от преподавателите, че по време на род. срещи, толкова нагли са станали даскалите, направо им казват в прав текст, че без частни уроци нямат да могат да изкарат изпитите за след 7ми или 12 клас. Това се е превърнало в практика сред училищата в БГ, да не се преподава качествено в клас, преподавателите да не се интересуват и нехаят, когато някой изостава и това е умишлено с цел да може повече деца да се провалят и съответно примамят към частни уроци. Не съм, чел цялата тема и не мога да коментирам за идеята на Наков, но просто исках да изкажа колко съм възмутен от образованието в БГ...