Алкохолът в учебните зали и ще се превърне ли СофтУни в кръчма?
Лично аз няколко пъти съм ставал свидетел на подобни сцени и се чудя дали това е нормално за една институция, академия, университет или както искайте го наричайте. Ако видя подобно нещо от студент в най-първите лекции на programming basics, някак си бих го разбрал, но от квестор/помощник/асистент, които в момента (най-вероятно) е на работа и му се плаща и то ПО ВРЕМЕ НА ИЗПИТ...
Седи си въпросния човек с биричката, на лафче, по време на същия този изпит (ДБ) и на всичкото отгоре демонстрира подигравателно отношение към човек (при нужда от помощ) платил ~200 лв за да се яви на изпит... ЧЕСТНО ЛИ!?
След тази случка в главата ми се върти нещо.
Дали наистина има нужда да ангажирате такива хора за изпити - пие по време на работа и не ти помога, ако имаш нужда от помощ (не говоря за изпитни задачи)? Според мен такова поведение автоматично обезсмисля 6те часа присъствие в залата (тъкмо ще може да се намали и цената за изпит-а ;) ) и оронва престижа на самата академия като такава.
Супер много ме кефи цялата идея зад софт уни но точно такъв тип свободия е доста отблъскваща! Помислете по въпроса, има академия и за деца!