AMD vs Intel
Здравейте, искам да попитам AMD или Intel процесорите са по-добри за програмиране? Какви са + и - им, и кои модели бихте пропоръчали за програмиране?
Здравейте, искам да попитам AMD или Intel процесорите са по-добри за програмиране? Какви са + и - им, и кои модели бихте пропоръчали за програмиране?
Какво значение има с какъв процесор ще си. И с AMD и с Intel е все тая. Аз съм фен на AMD и предпочитам AMD.
Всеки си има предпочитания - Аз например съм фен на Intel и Lenovo, за програмиране може да вземеш нещо с
Intel двуядрен или 4-ядрен процесор, i-поколение поне 3-4GB Rам и със сигурност е по-добре да е със SSD, а не със обикновен харддиск, с което многократно ще си увеличиш производителността на лаптопа.
Някакси powerful ми звучи лепенката "INTEL INSIDE". Относно RAM паметта, според мен 8 ГБ и нагоре, 2016 сме :) С SSD или без, и в двата случая няма да имаш проблем, освен ако не искаш да "цепиш" секундата.
SSD не е за цепене на секунда. Използвал съм лаптоп със SSD и без, никакви секунди не се цепят, а минути. Наистина разликата е огромна. Казваш, че сме 2016 и предпочиташ 8 ГБ рам, а твърдиш, че ССД не е нужно?
Казвам, че не е задължително. Много правят сериозни проложения без да използват ССД, не съм чул някой да се е оплакал. На теб лично с какво ССД-то ти помага в разработката на софтуер, освен да ти зареди ИДЕ-то малко по-бързо?