Основни битови операции
Здравейте,
Във връзка със скорошната лекция относно Operators and expressions, реших да напиша статия, в която съм споделил няколко от основните битови операции. Освен това, съм обяснил какво представлява двоичната бройна система, както и самите битови оператори.
Мисля че статията би могла да бъде от полза на курсистите от C# Basics, тъй като когато съм решавал задачи от минали изпити, основно съм прилагал тези операции и съответно би могла да им помогне да решат 5-та задача от изпита.
За да са по-ясни примерите и отделните методи, съм използвал разнообразни картинки (мои лични произведения ), както и съм споделил кода, който е необходим за изпълнението на задачите.
Също така, имайте впредвид, че методите съм ги измислял аз и съответно е възможно да не са оптимални, въпреки че работят. В крайна сметка, целта на всичко това е да покажа определен подход и логика при решаването на подобни задачи. Вярвам, че много от вас биха могли да се справят и по-добре от мен с конкретните задачи.
Очаквам и обратна връзка относно евентуални грешки в примерите или идеи за някакви други операции, които бих могъл да добавя.
Надявам се статията да ви бъде от полза.
Да бе вярно, благодаря