Здравейте,
Откъде взехте бутоните?
Изрежи ги със snipping tool или някой друг интрумент.
Бутоните не са картинки, а обикновени бутони с бордър радиус. Ако са disabled са червени, a ако са enabled са червени.
http://www.cssbuttongenerator.com/ От тук можеш да си генерираш...
Цял ден се опитвам да направя първа задача със 100% accuracy и почти успявам, но нещо все се прецаква. Оправям едно, 3 други неща се прецакват ... Ето докъде съм стигнал: ЦЪК. Някой ако има предложения как да го дооправя, да пише!
P.S. Ако оставя шрифта и на Босна на 22 (както е на останалите държави) се бъгва и флагът се омазва. Затова е 21.Като начало можеш да добавиш още едно правило за флагчетата в трета колона - сега горния маргин ти е 10пкс и флаговете слизат малко по-надолу от надписа. Шрифтът за Босна може да остане 22пкс, ако намалиш левия маргин само с 1пкс - от 6 -> 5 и нямаш проблеми.
table tr td:nth-child(3) div.flags {
margin-top: 5px;
margin-left: 5px;
}
Width на активните селекти може да го оправиш на 45пкс, не че е голяма работа, ама нали искаш да е максимално точно :) Height на цялата таблица може да го намалиш малко, например да е 420, за да не ти остава празно пространство под последния ред. Можеш и да добавиш форма в цялата работа, за да стане още по-красиво и да ти работят бутончетата ВЕТ.
Абе нали не звуча като стар професор... Надявам се, че не xD Успех!
Напротив - благодаря много! Градивна критика винаги е добре дошла! Като се прибера ще го дооправя.
Здравейте и от мен!
Първа задача - World-Cup-Brazil demo - code
Интересното в нея са флакчетата. Как да се сложат с CSS?
Прочетох за едно интересно приложение на :before и :after, което приложих в задачата. Може да е интересно и на вас.
Ето и линка към статията: цък
Ето го и моя SoftUni Student. demo - code
Дано съм ви бил полезен.
Здравейте колеги,
Имам 2 въпросчета по домашното за 2ра задачка.
Разрешено ли е да добавяме класове/id-та в html файла ? И вторият ми въпрос е как най-просто можем да направим хийдъра(лявата и дясната му част) ?
П.С
Не съм гледал решенията на колегите.
Здравей,
втората задача е свързана само с писане на CSS, тоест единственото, което можеш да добавиш в хтмл файла, е линк към css-а. Не може да добавяш класове и ид-та, всичко, което не може да се достъпи пряко, се пише с родители и техните деца. За хедъра - потърси информация как се прави linear gradient.
Успех!
Дружина, гледах вашите решения, рових се в нета, но НЕ намерих как да изключа user-select на тага <select> само през CSS! Става въпрос за първата задача. Намерих доста инфо, и то беше все като това
-webkit-touch-callout: none; -webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none; -moz-user-select: none; -ms-user-select: none; user-select: none;Пробвах, но изобщо не работи, някакви идеи да се изключи селектирането, освен чрез inline-стилове?
Че защо ти е да го правиш? Не е изрично написано по условие. А и ако се изискваше е ОК да се добави атрибут disabled в HTML.
Вярно, но Наков спомена, че трябва да се изключи за "приключилите" мачове, тоест да не може да се натиска бутона и селекта към тях...Не е по условие, беше във видеото, пък и е добре да се направи, просто търсех вариант за external CSS...
Забелязах, че на Color Kitchen има грешка при последните две id-та на header-ите. Екипът от СофтУни е написал айдито на header-a заедно с "#", а пък в css не може да се напише "##lorem", примерно. Това е забележка към екипа на СофтУни!
Колега може да се напише, нали се сещаш,че са ни го дали за да се разровим как става. Ескейпва се втория '#' със '\' . Стават съответно #\#HSLHSV и #\#lorem и работи прекрасно
Другият ти вариант, ако не искаш да ескейпваш е
article:nth-child(5) header, article:nth-child(6) header {
}
Въпреки, че аз също смятам, че е грешка в HTML-a, защото навигацията за тези две последни id-та не работи в този случай (а не може да пипаме HTML)
@coaster Ако позволиш да те питам как си заковала aside да не мърда, че нещо съм тъп и не мога да разбера от CSS-а?
Ето и моето "творение" :)
Здрасти,
предполагам, че питаш за страничното меню с таг nav. Отговорът на въпроса ти е в следния ред:
nav {
position: fixed;
}
Това свойство може да се прилага на много елементи, но най-често се ползва за хедъри, навигации (както в случая) и разни подобни.
Успех!
Колеги !
По въпроса с последните две : id="#HSLHSV" и id="#lorem".
Някой успя ли да направи работещи линковете към артикълите, без да маха # знака ?
Виждам че някои колеги просто са изтрили # знака в HTML файла, а други са оставили линковете неработещи.