Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
Petar.S.Ivanov avatar Petar.S.Ivanov 0 Точки

Не виждам условията на състезанията в Джъдж

Здравейте,


от известно време се чудя защо няма условия на задачите в Judge (или поне тези от Programing Basics & Technologies Fundamentals), та реших да пусна въпрос във форума - има ли причина за това? По този начин, ако не си пазя файловете от курса, не мога да се упражнявам...

Благодаря!

katya93 avatar katya93 13 Точки
Best Answer

Според мен няма проблем, че не си ги пазиш. Условията ги има в по-старите курсове. Отваряш архив с по-стар курс и търсиш там. Там ги има условията. А в Judge може да се ориентираш по имената на уроците и задачите в табовете какво да търсиш из файловете.

Ето ти един пример:

Примерно курса Programming Basics от януари 2017.

Отиваш в Judge и цъкаш на Състезания - > Programming Basics - > Programming Basics - Exercises

Примерно искаш да се упражняваш върху задачите от урока "Simple Conditional Statements". Цъкаш на "Практикувай",

Тук условията ги няма, няма ги и към момента в курса Programming Basics - януари 2017, защото лекцията все още не е минала.

В този случай влизаш в https://softuni.bg/courses/programming-basics и избираш по-стар курс, архивен. Примерно от Декември 2016.

И тук са ти упражненията за всички уроци: https://softuni.bg/trainings/1522/programming-basics-december-2016

Примерно за урока "Simple Conditional Statements" са упражненията от 14-ти декември "Логически проверки". Теглиш документа: https://softuni.bg/trainings/resources/officedocument/11645/exercise-csharp-programming-basics-december-2016, четеш и почваш да практикуваш.

Не мисля, че е проблем, че условията на задачите отсъстват в judge. По принцип в системата поне доколкото на мен ми е известно винаги се пази поне 1 архивен курс, така че има откъде да изтеглиш условията, за да практикуваш.

0