NASA Space Apps Challenge 2017 ще се състои на 29 и 30 април

NASA Space Apps Challenge ще се проведе на 29 и 30 април 2017 в София, Пловдив, Бургас, Русе или виртуално от цяла България! След успешните 2013, 2014, 2015 г. и 2016г. тази година очакванията от българските екипи са още по-високи. Тази година в състезанието ще участват състезатели от над 160 града от целия свят.

И ти може да участваш!

В състезанието могат да участват екипи от всички възрасти, програмисти, разработчици, инженери, технологични специалисти, дизайнери, предприемачи, ученици и студенти и всички, които имат желание да имат принос за живота на планетата Земя и Космоса. Space Apps Challenge е уникално състезание, което дава възможност на екипи по целия свят да си сътрудничат, като разработват решения с отворен код с използването на свободно достъпни данни на НАСА. Разработваните проекти могат да са на концептуално ниво, на ниво прототип или завършено решение за практическа реализация.

Проучете предизвикателствата от сайта https://2017.spaceappschallenge.org/  и може да започнете подготовката на вашия проект още от днес и да финализирате проектите до деня на състезанието на 30-ти април. Обявените предизвикателства попадат в пет категории: Земя (The Earth and Us), Планети (Planetary Blues), Опасности (Warning! Danger Ahead!), Екосистемa (Our Ecological Neighborhood) и Създай идея (Ideate and Create). Местно жури ще определи най-добрите проекти, които ще се състезават на глобалните финали. България ще се състезава с 12 разработки - най-добрите три разработки от всяка локация.

Регистрацията ще продължи до деня на самото събитие на 29-ти Април.

Допълнителна информация може да намерите на  на http://spaceappschallengebulgaria.eu/bg и https://2017.spaceappschallenge.org/  FB страницата https://www.facebook.com/SpaceAppsChallengeBulgaria/