Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
Ershov95 avatar Ershov95 0 Точки

Command Promt компилиране - въпрос

Здравейте, понеже освен да посещавам лекциите за C#, си уча и сам от книгата, но имам един проблем.

http://imgh.us/prob1.jpg

http://imgh.us/prob2.jpg

http://imgh.us/prompt1.png

Пиша си кода на Notepad-а, който ми се отваря, но като напиша "csc HelloCSharp", не ми се появява въпросната грешка, а само тия копирайтове на Майкрософт. Също така, не се и компилира правилно. Къде бъркам?

 

Поздрави,

Виктор

Тагове:
0
Programming Basics
dvdty avatar dvdty 479 Точки

Не е добра идея да пишеш на Notepad. Или си сложи Visual studio или използвай .NET Fiddle

0
Ruben avatar Ruben 6 Точки

Мисля, че малко след това в книгата беше написано за въпросното неправилно компилиране и за указването на системните пътища на компилатора.

П.С. Защо пишеш на редактор? Още повече на notepad. Дръпни си среда за разработка и когато станеш добър и все още искаш да пишеш на редактор се пробвай пак. Не, че не е полезно да го знаеш де но защо да се мъчиш. 

0
Ershov95 avatar Ershov95 0 Точки

Просто си карам книгата последователно - имам си VS 2017 иначе. Но щом казвате, че няма смисъл засега, ще си продължа с VS.

0
Ruben avatar Ruben 6 Точки

Това е чудесно, че караш по книгата последователно. Там има много неща, които би намерил за полезно, само че ползваш VS. А да работиш с редактор и отделен компилатор е полезно може би на малко по късен етап където можеш да видиш как можеш да компилираш повече от един файл или да задаваш импорт експорт чрез редактора. Ако държиш да караш строго по книгата мога да ти пратя клипове глава по глава във видеота на Наков. Стъпка по стъпка и 1000+ примери на живо и допълнително инфо. 

0
Badjanak avatar Badjanak 0 Точки

Мога ли и аз да се възползвам от офертата? Благодаря предварително!

0