Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
DJZoning avatar DJZoning 85 Точки

[Technical Issue] PHP - Може ли да се работи с конзола в Eclipse

Здравейте!

Може ли с Eclipse като се пише PHP да се ползва конзолата? Защото аз като го run-на и се run-ва през браузъра на Eclipse или примерно през Chrome. Но на видеото гледам, че го run-ват през конзолата в PhpStorm. Та Eclipse може ли с него да се работи с конзолата, понеже на мен поне ми е малко по - лесно с нея. Или греша и ще ми трябва PhpStorm?

Тагове:
0
PHP Web Development Basics
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6847 Точки

Можеш да използваш Debugging as PHP script, но е крайно неефективно пускането през конзолата. Особено от края на 1вото домашно до следващите до края - след като HTML-ът се парсва само от браузъра, няма голям смисъл да пускаш приложението в конзолата.

5
DJZoning avatar DJZoning 85 Точки

Да, но на лекциите Владо примерно вчера показваше нещата като ги рънваше на конзолата, не е ли по-лесно примерно да си пиша някви неща и да си ги тествам на конзолата по време на писане и да си гледам резултата или е по-добре да си го рънвам в браузъра и там да си гледам какво се случва?

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6847 Точки

@DJZoning, като искат от теб да направиш таблица (<table><tr><td>) например, няма как да го направиш през конзолата. Това, че лекторът е показвал че сметката 1+2 може да излезе на конзолата е така - може. Но 99% от задачите на домашните изискват HTML mark-up.

Ако изпринтиш на конзолата резултатът от следния скрипт:

<?php

$var = 5;

?>

<a href="http://google.com"> <?= $var; ?> </a>

 

ще видиш в конзолата

<a href="http://google.com"> 5 </a>

 

Вместо

 

5

 

3